Maja Gojković OŠTRO KRITIKOVALA Gorana Trivana

Izvor: Mondo, 18.Jul.2019, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maja Gojković OŠTRO KRITIKOVALA Gorana Trivana

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, kritikovala je ministra za zaštitu životne sredine Gorana Trivana zato što nije došao na današnju sednicu skupštinskog odbora, gde je predstavljen izveštaj o radu njegovog ministarstva.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Ona je takođe skrenula pažnju i na činjenicu da pomenuto Ministarstvo ima mali  broja pripremljenih predloga zakona iz te oblasti.

"Ministar je veoma aktivan i svakodnevno ukazuje na razne >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << probleme, ali predloga zakona nema", rekla je Gojković na sednici Odbora za zaštitu životne sredine, kojim ona predsedava.

Uz napomenu da je Trivanu prošle nedelje ponudila tri termina, a ni jedan mu nije odgovarao, predsednica Skupštine je javno zamolila Ministarstvo za zaštittu životne sredine da sledeći put "uloži napor" i da ministar dodje kada treba da podnese izveštaj poslanicima.

Ministar: Investitor MHE u Rakiti da POŠTUJE zakon!

Gojković je dodala da je Nacrt zakona o klimatskim promenama završen još 2017. godine i pitala kada će biti upućen u skupštinsku proceduru, pošto je važan i jer bi pre usvajanja trebalo u Skupštini organizovati "javno slušanje".

Zakon o klimatskim promenama će biti u Skupštini do kraja godine, obećao je Sekretar Ministarstva Branislav Atanasković, a o ostalim zakonima je rekao da je najveći problem nedostatak kadrova.

"I druga ministarstva imaju manjak zaposlenih, pa redovno šalju predloge zakona", rekla je Gojković i da se ne mogu stalno tražiti "dežurni krivci" za nezavršene poslove.

SVI DOBIJAJU: Stranci hoće da ulože u našu ekologiju

Predstavnici Ministartsva zaštite životne sredine rekli su da će na pitanja poslanika odgovoriti pisanim putem.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Gojković: Gde su zakoni iz oblasti zaštite životne sredine

Izvor: RTS, 18.Jul.2019

Predsednica Skupštine Maja Gojković kritikovala je Ministarstvo za zaštitu životne sredine, rekavši da nema zakonskih rešenja iz te oblasti u skupštinskoj proceduri. . "Shvatite ovo kao moju kritiku, jer uveliko kaskamo....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.