Mahmutović: Novopazarsku banju pretvaramo u specijalnu Covid bolnicu

Izvor: SandzakPress.net, 05.Apr.2020, 19:06

Mahmutović: Novopazarsku banju pretvaramo u specijalnu Covid bolnicu

Prema riječima direktora bolnice u Novom Pazaru dr. Meha Mahmutovića, trenutno je 13 registrovanih slučajeva zaraženih koronavirusom u tom gradu, ali da očekuju još popriličan broj, zbog nepoštovanja mjera Vlade. Među zaraženima je i osmogodišnje dijete. Kako saznajemo, svi inficirani su bili u kontaktu sa osobom kod koje je prvo utvrđeno prisustvo koronavirusa, a koja je nedavno boravila u Sloveniji. U Sloveniji je boravio muškarac, inače pekar i nije poštovao samoizolaciju. Ostalih >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << 13 inficiranih su njegovi direktni kontakti, a sada na testiranje čekaju njihovi kontakti. Direktor bolnice u Novom Pazaru Meho Mahmutović je izjavio da samoizolacija više ne dolazi u obzir, i ideja je da spriječi dalje širenje. Na testiranje je u subotu poslato 28 uzoraka, a danas će ih biti poslato između 25 i 30. Svi sa lakšom kliničkom kliničkom slikom biće prebačeni u specijalne centre poput Sajma, a u narednom periodu od Novopazarske banje će se napraviti specijalna bolnicu za Covid-19 sa 240 postelja, najavio je dr. Mahmutović. Kako je rekao direktor bolnice, postoje saznanja da su pacijente koji su pozitivni obilazile komšije i prijatelji. Rekao je da su svi proveravani kontakti jednog pacijenta bili pozitivni, a da zabrinjava što ima i starijih sugrađana koji su se međusobno družili, igrali šah i domine, iako im je govoreno da ostanu u kućama. Izvor: N1 The post Mahmutović: Novopazarsku banju pretvaramo u specijalnu Covid bolnicu appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Novopazarska banja POSTAJE PRIVREMENA BOLNICA

Izvor: Blic, 06.Apr.2020, 01:14

Prema rečima direktora bolnice u Novom Pazaru dr Meha Mahmutovića, trenutno je 22 registrovana slučaja zaraženih korona virusom u tom gradu, ali da očekuju još popriličan broj, zbog nepoštovanja mera Vlade. Među zaraženima je i osmogodišnje dete.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.