Izvor: Blic, 19.Nov.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Magnat svačije budućnosti

Magnat svačije budućnosti

Integracija Interneta u sve poslove je vizija budućnosti Tomasa Midlhofa, prvog čoveka najveće evropske medijske porodice, čiji je član i 'Blic'. Budućnost biznisa su ljudi koji preko kompjutera sklapaju poslove, kupuju i prodaju stvari i ideje - tvrdi Tomas Midlhof (48), predsednik Upravnog odbora i prvi operativac 'Bertelsmana', 166 godina starog nemačkog medijskog giganta. Kompanija je, između ostalog, vlasnik televizije RTL (najveći TV producen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izvan Holivuda), čuvenog izdavača 'Random haus', muzičkog lanca BMG, evropskog dela kompanije 'AOL tajm-vorner', deoničar u mnogim drugim čuvenim koncernima. Ćerka-kompanija 'Bertelsmana' je 'Gruner i Jar', najveći evropski kocern štampanih medija, koji je pre tačno godinu dana postao suvlasnik 'Blica'.

Kad je prošle godine spasao 'Nepster' od bankrotstva, a vlasnika od zatvora, Midlhof je šokirao poslovni svet. Muzika sa mreže više ne može da se skida besplatno, ali Midlhof veruje da će s povratkom 'Nepstera' na Internet krajem 2001. krenuti talas pretplata. Softver je spreman, a 'Tajm' kaže da je glavni štos u tome što će muzika skinuta sa Interneta moći da se sluša na svim mogućim muzičkim uređajima. 'Internet treba ugraditi u svaki segment svakog biznisa', poručuje Midlhof. Otkad se 'Bertelsman' pridržava tog saveta, milijarde se slivaju u kasu, a ugled prvog čoveka firme raste. Haj-tek lideri Evrope

Na 'Tajmovoj' listi 25 evropskih lidera koji će 'promeniti način na koji radimo, živimo, uživamo' nalaze se i vizionar poslovnih softvera SAP, Haso Platner (57, Nemac); prvi čovek 'Nokije' Jorma Olila (51, Finac); predsednik Upravnog odbora 'Vodafona', provajdera mobilne telefonije, Kristofer Gent (53, Britanac); Marija Marced, direktor 'Intela' za Evropu (47, Špankinja); Juha Kristensen, potpredsednik 'Mobilne grupe Majkrosofta' (36, Danac); Stelios Hadži-Janu (34, Grk), osnivač kompanije 'Izigrup', čija avio-kompanija prodaje preko mreže 90 odsto, a rentakar agencija 95 odsto kapaciteta, i mnogi drugi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.