Magla otežava putni i avio-saobraćaj

Izvor: RTS, 23.Nov.2009, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Magla otežava putni i avio-saobraćaj

Saobraćaj umerenog intenziteta, otežan maglom i sumaglicom. Na aerodromu "Nikola Tesla" manja kašnjenja, ali avioni lete. Na granicama zadržavanje do pola sata.

Sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" za danas su planirana 84 leta, a manjih kašnjenja zbog magle ima samo u prepodnevnim časovima.

Već osamdeset časova na aerodromu zbog magle je na snazi kategorija za smanjenju vidljivost, rekao je zamenik generalnog direktora dr Velimir Radosavljević i naglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << činjenicu da je bez obzira na to aerodrom sve vreme otvoren za saobraćaj.

Prema njegovim rečima, manjih kašnjenja biće na letovima za Podgoricu, Ljubljanu i Beč, ali normalizacija saobraćaja se očekuje već oko 11 časova.

Na području Srbije, posebno duž rečnih tokova i po kotlinama, gusta magla i sumaglica  smanjuju vidljivost i usporavaju saobraćaj, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Saobraćaj je umerenog intenziteta i obavlja se po mestimično vlažnim kolovozima.  Oprez se savetuje na mostovima, podvožnjacima i nadvožnjacima, gde je zbog mokrih kolovoza i nižih temperatura moguća pojava slabije poledice.

Na graničnim prelazima putnička vozila se zadržavaju do 30 minuta.

Zbog radova na rehabilitaciji kolovoza na magistralnom putu M-23, Mladenovac-Topola, na deonici Belosavci-Krćevac, saobraćaj će danas biti obustavljen od 08.00 do 15.00 i preusmeren prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji na alternativni putni pravac Mladenovac-Orašac-Aranđelovac-Topola.

Zbog montaže viseće skele, a u okviru izvođenja sanacionih radova na konstrukciji postojećeg mosta preko Dunava kod Beške, na deonici autoputa E-75 Beograd-Novi Sad, do 1. decembra saobraćaj preko mosta se obustavlja dva puta dnevno u intervalima od 09.00 do 10.00 i od 12.00 do 13.00.

Zbog oštećenja dilatacionih spojnica na mostu preko Dunava, na magistralnom putu M-24, deonica Kovin-Smederevo, za saobraćaj je zatvorena jedna strane mosta, pa se saobraćaj obavlja naizmeničnim propuštanjem vozila.

Oprez zbog radova na putevima

Zbog radova na mostu preko Zapadne Morave, na ulazu u Kraljevo, na magistralnom putu M-23.1 Kragujevac-Kraljevo, preko Vitanovca, saobraćaj je obustavljen za sve kategorije vozila. Alternativni putni pravac je Kragujevac-Kraljevo preko Knića i Mrčajevaca.

U toku su radovi na izgradnji dve deonice od po 10 kilometara (ukupno 20 kilometara), na levoj strani autoputa E-75, deonica Horgoš - Novi Sad, koja je deo Koridora 10. Očekuje se da izgradnja traje šest meseci, a da će kompletna deonica od 20 kilometara biti puštena u saobraćaj 29. novembra.

Na magistralnom putu M-22, koji od Beograda, preko Novog Sada, vodi ka Subotici, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi 12 tona. Ta teretna vozila se usmeravaju na autoput E-75 Beograd-Subotica.

Zbog izvođenja radova na interventnoj popravci mosta na magistralnom putu M-7 preko Jegričke reke, kod Žablja do 15. novembra saobraćaj preko mosta se obavlja naizmeničnim propuštanjem vozila.

Oštećen je kolovoz na magistralnom putu Čačak-Požega-Užice, na deonici Uzići-Požega-Asanovac, tako da vozila moraju da se kreću sporije.

Zbog oštećenja nadvožnjaka na obilaznici oko Požarevca, iznad magistralnog puta M-24, obustavljen je saobraćaj na samom nadvožnjaku za sva teretna vozila i vozači se upućuju na alternativne pravce.

Na deonici magistralnog puta M-2 Rožaje-Kosovska Mitrovica, u zoni graničnog prelaza Mehov Krš, saobraćaj se zbog radova obavlja uz povremene prekide. Planirano je da ovi radovi traju do 30. novembra. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.