Izvor: Piplmetar.rs, 27.Feb.2024, 14:31

MagicBook Pro 16 je najmoćniji Honor laptop do sada – impresivan hardver sa jakim performansama

Osim globalnog predstavljanja Honor Magic6 Pro telefona na ovogodišnjem mobilnom kongresu MWC 2024 u Barseloni, Honor je predstavio i svoj najmoćniji laptop do sada. Jak procesor i snažna grafika, međutim, nije jedino što krasi novi Honor laptop MagicBook Pro 16. Tu je i jedan terabajt prostora za skladištenje podataka i RAM od 32 GB.
Njegovo elegantno metalno kućište dolazi u hladno-beloj boji nalik duginoj, a sve to zahvaljujući 3D tehnologiji spreja za bojenje, ističe Honor. Tastatura >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << pune veličine uključuje i numerički deo na desnoj strani, a ispod se nalazi masivni stakleni trekped. Sa strane tastature su dve rešetke zvučnika, a laptop ima ukupno šest zvučnika koji podržavaju prostorni audio, a uz to su ugrađena i dva mikrofona.
MagicBook Pro 16 poseduje FullView ekran dijagonale od 16 inča. Ekran ima: rezoluciju 3072×1920 px, 500 nita osvetljenosti, 100 posto pokrivenosti DCI-P3 i standardnog sRGB raspona boja koje uređaj prikazuje i beleži, kao i HDR podršku. Ekran sa okvirima od samo 3 milimetra ostvaruje odnos tela i ekrana od 93 posto.
Jedna od funkcionalnosti uključuje i autentifikaciju putem Windows Hello sistema, koji omogućava korisnicima bezbedno prijavljivanje korišćenjem biometrijskih podataka, a postiže se čitanjem otiska prsta unutar tastera za napajanje i infracrvenom kamerom iznad ekrana.

Honor
U unutrašnjosti Honor MagicBook Pro 16 laptopa nalazi se jedan od najnovijih procesora, Intel Core Ultra 7 155H sa arhitekturom od 16 fizičkih jezgara u rasporedu 6-8-2, od kojih su šest jezgara visokih performansi, osam energetski efikasna jezgra i dva nova jezgra niske energetske efikasnosti.
Ključna inovacija je prisustvo Intel Gen3 Neural Compute Engine tehnologije koja pruža podršku za veštačku inteligenciju u zadacima poput zamagljivanja pozadine, praćenja očiju i generativnog popunjavanja itd. Nvidia RTX 4060 GPU sa 8 GB memorije nadmašuje Intel integrisani XeGPU za igre i kreiranje sadržaja.
MagicBook Pro 16 je opremljen je baterijom kapaciteta 75 Wh, koja prema tvrdnjama kompanije Honor može da postigne 10 sati autonomije rada prema PCMark 10 testu baterije. Laptop je težak 1,86 kilograma, što je u stvari dobro s obzirom na količinu hardvera koju poseduje. Sve ove impresivne karakteristike dolaze nam u elegantnom i lako prenosivom pakovanju.
Više o novitetima sa ovogodišnjeg MWC sajma pratite na našem sajtu, kao i u direktnom izveštavanju redakcije na društvenim mrežama i YouTube kanalu.
Opširnije
Izvor: Benchmark.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.