Mafijaški bos Denaro osuđen u odsustvu na doživotni zatvor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2020, 15:29

Mafijaški bos Denaro osuđen u odsustvu na doživotni zatvor

Najtraženiji italijanski mafijaški bos Mateo Mesina Denaro, osuđen je u odsustvu na novi doživotni zatvor zbog uloge u ubistvima tužilaca Đovanija Falkonea i Paola Borselina 1992. godine.

Mesina Denaro (58), koji se smatra najmoćnijim članom sicilijanske Koza Nostre, u bekstvu je od 1993. i već je suočen sa doživotnom kaznom zbog uloge u bombaškim napadima te godine u Firenci, Rimu i Milanu u kojima je ubijeno 10 ljudi, preneo je Rojters.

Sud u sicilijanskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gradu Kaltaniseta presudio je kasno juče pri kraju suđenja započetog pre tri godine, da je Mesino Denaro, takođe, bio jedan od idejnih tvoraca projekta ubistva Falkonea i Borselina.

Falkone, njegova supruga i tri člana njegove policijske pratnje ubijeni su 23. maja 1992. godine kada su im automobile digli u vazduh na autoputu dok su se vozili do Palerma sa obližnjeg aerodroma.

Borselino je, zajedno sa pet članova njegove pratnje, ubijen dva meseca kasnije, u eksploziji automobila bombe dok je prelazio ulicu u Palermu ispred kuće njegove majke, koju je nameravao da poseti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.