Maduro traži pomoć pape Franje

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Feb.2019, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maduro traži pomoć pape Franje

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro izjavio je da je pisao papi Franji tražeći od njega pomoć u podsticanju dijaloga.

U intervjuu za italijansku televiziju "Skaks TG24" Maduro je rekao kako se nada da je pismo "na putu ili da je već stiglo u Vatikan".

Maduro je sebe opisao kao čoveka koji je u službi Hristove ideje i da je u tom duhu zatražio od pape Franje da "olakša i ojača" dijalog.

Istakao je da se nada "pozitivnom odgovoru", prenela je agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << AP.

Predsednik Venecuele je apelovao na Evropu da "ne bude uvučena u ludost" američkog predsednika Donalda Trampa, koji je nagovestio mogućnost strane intervencije.

Papa Franja je nedavno rekao da je "prestravljen zbog krvoprolića" u Venecueli, ali da ne želi da bira strane u političkoj krizi jer to, istakao je, nije njegova uloga kao sveštenika.

Papa je rekao da podržava celokupan venecuelanski narod.

- Ako bih došao i rekao uradite "ovo" tim zemljama ili drugim zemljama, stavio bih sebe u ulogu koju ne znam da obavljam. To bi s moje strane bila sveštenička nepromišljenost i to bi nanelo štetu - naveo je papa Franja.

On je pozvao na "pravedno i mirno" rešenje krize u Venecueli, kojim bi se poštovala ljudska prava i izbegle patnje naroda.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.