Madrid: Korupcija u porodici kralja

Izvor: B92, 26.Feb.2012, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Madrid: Korupcija u porodici kralja

Madrid -- Vojvoda Injaki Urdangarin, oženjen ćerkom španskog kralja Huana Karlosa, princezom Kristinom, pojavio se na preliminarnom saslušanju zbog korupcije.

To je prvi veliki skandal u španskoj kraljevskoj porodici.

Vojvoda od Palma de Majorke (44), bivši olimijski rukometaš, osumnjičen je za proneveru novca iz jedne humanitarne organizacije kojom je upravljao, što on negira.

On je, navodno, proneverio novac koji su vlade španskih regiona dale "Institutu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Noos", humanitarnoj organizaciji na čijem čelu se nalazio od 2004. do 2006. godine, za organizovanje sportskih takmičenja i konferencija, navode agencije.

Kralj Huan Karlos je pokušao da se distancira od ovog skandala, a najviši zvaničnik kraljevske palate Rafael Spotorno je krajem prošle godine izjavio da Urdangarinovo ponašanje "nije primerno".

Urdangarin je osvojio dve bronzane medalje sa španskom rukometnom reprezentacijom na Olimpijskim igrama 1996. i 2000. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.