Izvor: B92, 30.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mađarski birači za promene"

Novi Sad -- Funkcioner Saveza vojvođanskih Mađara kaže da su izbori pokazali da birači žele promene u mađarskim strankama.

Tamaš Korhec je za mađarsku TV Duna rekao da su izbori pokazali da mađarski birači očekuju nove ljude za sveže ideje i novi način vođenja politike jer su učesnici političkog života vojvođanskih Mađara u poslednjih 10 do 15 godina bile iste ličnosti.

"Na tom bi polju trebalo postići promene, kako bi bilo više Mađara koji glasaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za nacionalne stranke", ocenio je Korhec.

Na proteklim parlamentarnim izborima SVM je osvojio tri mandata, a koalicija Mađarska sloga, koju su činili Demokratska stranka vojvođanskih Mađara i Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, nije uspela da uđe u parlament.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.