Mađarska želi sa Republikom Srpskom ravnopravnu saradnju

Izvor: B92, 22.Jun.2023, 23:55

"Mađarska želi sa Republikom Srpskom ravnopravnu saradnju"

Predsednik vlade Mađarske Viktor Orban izjavio je danas da Mađarska želi sa Republikom Srpskom saradnju ravnopravnih partnera.

"Želimo brzu evrointegraciju Republike Srpske. Mi Mađari vidimo koje bitke RS vodi unutar BiH. Mi razumemo te rasprave. I mi smo borben narod i znamo koliko to oduzima energiju i pažnju", rekao je Orban u Banjaluci, preneo je portal RTRS.

On je poručio da Mađarska ne vodi politiku sankcija, rekavši da je Budimpešta protiv toga.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Orban je istakao da je poručio predsedniku RS Miloradu Dodiku da je mađarska delegacija došla na zapad.

"Mi smo sada došli na zapad. Ako pogledate mapu, Banjaluka je zapad. Trebalo je odavno da budete u Evropskoj uniji", rekao je Orban. Istakao je i da će Mađarska uvek ekonomski pomoći Srpskoj.

"Vi možete biti uspešni i Mađarska će pomoći u tome. Na saradnju RS i Mađarske gledam kao saradnju ravnopravnih partnera. Mi želimo da budemo pouzdan partner Srpskoj", poručio je Orban.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Orban: Mađarska želi ravnopravnu saradnju sa Republikom Srpskom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jun.2023, 08:18

Predsednik vlade Mađarske Viktor Orban izjavio je da Mađarska želi sa Republikom Srpskom saradnju ravnopravnih partnera.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.