Mađarska vojska završila izgradnju prvog probnog dijela ograde

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jul.2015, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska vojska završila izgradnju prvog probnog dijela ograde

BUDIMPEŠTA - Mađarska vojska je završila prvih 175 metara "probnog dijela" ograde blizu granice Mađarske sa Srbijom.

Izgradnja ovog dijela ograde počela je u ponedjeljak, a 43 vojnika bila su uključena u posao, prenijela je agencija MTI.

Na ovom kratkom dijelu mađarska vojska je testirala četiri različite tehnologije, uključujući upotrebu takozvane NATO ograde na koju se kači bodljikava žica, za izgradnju planirane četiri metara visoke, 175 kilometara duge >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ograde.

Mađarski ministar odbrane Čaba Hende izjavio je ranije ove sedmice da će Vlada o tehnologiji, koju će primijeniti za izgradnju ograde, odlučiti narednog utorka, dodajući da je rok za završetak ograde 30. novembar

Graničari su u petak zaustavili rekordan broj ilegalnih migranata na južnoj granici Mađarske, ukupno 1.296 ljudi, među kojima 238 djece, saopštila je mađarska policija.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.