Mađarska uvodi mere: Srbi moraju na pregled i u karantin

Izvor: B92, 12.Jul.2020, 13:02

Mađarska uvodi mere: Srbi moraju na pregled i u karantin

Mađarska od srede uvodi određene mere za putnike zbog sprečavanja širenja koronavirusa, najavio je mađarski premijer Viktor Orban.

Kako je preneo Rojters, prema ovim merama, svi putnici koji dolaze iz zemalja koje su označene kao "žuta" i "crvena" zona, moraće da prođu lekarski pregled i biće stavljeni u karantin.

To se odnosi kako na mađarske državljane koji dolaze iz drugih zemalja, tako i na putnike iz ovih država.

Srbija se, uz Rumuniju, nalazi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u grupi zemalja koje su označene žutom bojom, ostatak Balkana i Ukrajina su "crvene". To znaći da će putnici iz Srbije morati na pregled, ali i u karantin.

Putnici iz Hrvatske za sada mogu bez problema u Mađarsku.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I Mađari zatvaraju granice: Putnici iz Srbije će morati na pregled i u karantin

Izvor: Luftika.rs, 12.Jul.2020

Posle Grčke i Hrvatske, nove mere za srpske građane od sredine naredne nedelje uvešće i Mađarska!. Kako prenosi „Rojters“, Mađari će od naredne srede, zbog širenja epidemije korona virusa po Evropi, uvesti nove restriktivne mere na svojim granicama koje će važiti i za građane Mađaraske...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.