Mađarska šalje još 3.000 policajaca na granicu sa SRB i HR

Izvor: B92, 10.Avg.2016, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska šalje još 3.000 policajaca na granicu sa SRB i HR

Budimpešta -- Mađarska planira da rasporedi još 3.000 policajaca duž južne granice sa Srbijom i Hrvatskom kako bi se izborila sa rastućim pritiskom migranata.

Dodatne policijske snage patroliraće duž žičane ograde na granicama sa Srbijom i Hrvatskom.

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je da Mađarska ne želi da prima migrante jer smatra da su oni "otrov za društvo".

Uprkos kritii međunarodnih organizacija za ljudska prava, Parlament Mađarske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je zakono, dopustio policiji da vraća ilegalne migrante koje otkrije u zoni od osam kilometara od južne mađarske granice prema Srbiji.

Predsednik Mađarske Janoš Ader zakazao je za 2. oktobar referendum o prihvatanju ili odbacivanju obaveznih kvota Evropske unije za razmeštanje migranata u zemljama-članicama.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.