Mađarska podigla drugu ogradu na granici sa Srbijom

Izvor: N1 televizija, 28.Apr.2017, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska podigla drugu ogradu na granici sa Srbijom

Mađarska je objavila u petak da je završila izgradnju druge ograde na granici sa Srbijom, paralelno s bodljikavom židom koju je postavila 2015. dok se zemlja nalazila na tranzitnoj ruti migranata i izbjeglica prema zapadnoj Evropi.

"Nova ograda opremljena je termičkim kamerama i signalima za uzbunu i to čini granicu nepropusnijom za svaki nedozvoljeni ulazak", naglasila je vlada premijera Viktora Orbana.

Druga ograda, koja je koštala 15 miliona evra, završena je >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da bi se Mađarska mogla suprostaviti povećanom pritisku migranata dolaskom lepšeg vremena.

U velikom talasu 2015. oko 400.000 migranata s Bliskog istoka prešlo je preko Mađarske na putu do zapadne Evrope.

Od početka 2017. samo 165 osoba je ilegalno prešlo mađarsku granicu, pokazuju podaci vlasti.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.