Mađarska nastavlja saradnju sa Rusijom; Sijarto: Lavrov me uverio

Izvor: B92, 30.Nov.2023, 22:34

Mađarska nastavlja saradnju sa Rusijom; Sijarto: "Lavrov me uverio"

Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto izjavio je da će njegova zemlja nastaviti da sarađuje sa Rusijom bez obzira na pritiske spolja.

Takođe je naveo da ga je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov uverio da se isporuke gasa iz Rusije u Mađarsku odvijaju prema planu i da će tako i ostati.

Sijarto i Lavrov su se sastali na marginama ministarskog sastanka OEBS u Skoplju.

Mađarski ministar je istakao da zvanična Budimpešta gradi spoljnu politiku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na bazi nacionalnih interesa i ne prihvata pritisak spolja i zbog toga će nastaviti saradnju sa Rusijom u sferi energetike, kao i do sada.

"Što se tiče isporuka prirodnog gasa i nafte, Lavrov me je uverio da Rusija i ruske kompanije u punom obimu ispunjavaju i poštuju sporazume koje imamo. Sve isporuke se odvijaju prema planu i tako će i ostati", naveo je Sijarto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Boško Obradović i Milica Đurđević Stamenkovski razgovarali sa Marijom Zaharovom

Izvor: Danas, 01.Dec.2023, 12:43

Lideri Nacionalnog okupljanja, Milica Đurđević Stamenkovski i Boško Obradović, sastali su se na marginama zasedanja OEBS-a u Skoplju sa visokom funkcionerkom Ministarstva spoljnih poslova Rusije, Marijom Zaharovom.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.