Mađarska koalicija za potpunu autonomiju

Izvor: RTS, 14.Jun.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska koalicija za potpunu autonomiju

Novoosnovana stranka Mađarska koalicija zalagaće se za potpunu autonomiju Vojvodine i uvođenje civilne policije u mestima gde su Mađari većinsko stanovništvo, kao i tamo gde im je sigurnost ugrožena, rekao predsednik Balint Laslo.

Predsednik novoosnovane stranke Mađarska koalicija Balint Laslo rekao na prvoj konferenciji za novinare u Subotici da će se zalagati za potpunu autonomiju Vojvodine i uvođenje civilne policije u mestima gde su Mađari većinsko stanovništvo, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kao i tamo gde im je sigurnost ugrožena.

"Mađarska koalicija će se zalagati i za potpunu primenu mađarskog jezika u svim institucijama", naveo je Laslo.

Govoreći na mađarskom jeziku, Laslo je istakao da je Mađarska koalicija autentična partija vojvođanskih Mađara, koja će zastupati neskrivene ideje te nacionalne manjine u Srbiji.

Ta koalicija će se založiti za hitno sprovođenje izbora, posebno u Subotici, gde će biti i njeno zvanično sedište, rekao je Laslo, koji je bio član Demokratskog saveza vojvođanskih Mađara.

Laslo tvrdi da je Mađarska koalicija osnovala povereničke odbore u gotovo svim vojvođanskim opštinama, posebno na severu Pokrajine.

Objasnio je da je stranka registrovana po starom zakonu o strankama i da će na jesen ona biti preregistrovana u skladu sa novim zakonskim propisima.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.