Mađarska deportovala 6 Avganistanaca u Srbiju: Ovo je najgora zemlja za koju znam

Izvor: Vesti-online.com, 08.Maj.2019, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska deportovala 6 Avganistanaca u Srbiju: "Ovo je najgora zemlja za koju znam"

Mađarska je deportovala šestočlanu porodicu iz Avganistana u Srbiju, prenosi AP navodeći da je to uradila tako što ih je po mraku pustila preko granice gde ih sa druge strane niko nije čekao.

Američka agencija prenosi da je noćna deportacija veoma neuobičajena, a da su svedoci toga bili predstavnici Agencije za izbeglice UN.

Par i njihovo četvoro dece odvedeni su, navodi AP, iz tranzitne zone za tražioce azila do granice u policijskom kamionu i bili su vidno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << uznemireni jer su svoju imovinu nosili u vrećama za đubre.

"Ovo je najgora zemlja za koju znam", rekla je žena i poručila policiji da bi i oni jednog dana mogli da postanu izbeglice.

Agencija podseća da je Mađarska postavila duplu žičanu ogradu na granicu sa Srbijom sredinom 2015. godine, kada je usred migrantske krize i po 10.000 migranata iz Sirije, Iraka i Avganistana prelazilo granicu na putu ka Zapadnoj Evropi.

Ograda je obezbeđena kamerama, senzorima i posmatračnicama, a postoji i nekoliko delova električne žice.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

AP: Noćna deportacija Avganistanaca u Srbiju; "Ovo je najgora zemlja"

Izvor: B92, 08.Maj.2019

Reske -- Mađarska je deportovala šestočlanu porodicu iz Avganistana u Srbiju, prenosi AP navodeći da je to uradila tako što ih je po mraku pustila preko granice...Američka agencija prenosi da je noćna deportacija veoma neuobičajena, a da su svedoci toga bili predstavnici Agencije za izbeglice...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.