Mađari treba da traže autonomiju za sebe

Izvor: Vesti-online.com, 19.Avg.2012, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mađari treba da traže autonomiju za sebe"

Predsednik Demokratske stranke vojvođanskih Mađara (DSVM) Andraš Agošton ocenio je da mađarske stranke ne treba da se priključe "vojvođanskom frontu" već treba da se objedine u zahtevu za široku političku autonomiju na nacionalnoj osnovi.

Andraš Agošton

"Mađarima treba reći da je autonomija Vojvodine bila fatamorgana i kada je naizgled funkcionisala za vreme Velike Jugoslavije", ocenio je Agošton i dodao da je tada započela i "ubrzana asimilacija Mađara".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
 

Dodao je da je "sreća" to što Savez vojvođanskih Mađara nije "zagrizao udicu" i uključio se u akciju stvaranja širokog fronta partija, civilnog društva i pojedinaca u borbi za široku autonomiju Vojvodine.

 

"Mađari u Vojvodini tokom balkanskih građanskih ratova platili su cenu i pojedinačno i kao kolektiv", rekao je Agošton a prenosi portal "Vojvodina danas".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.