Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Sep.2015, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađari postavljaju žicu kod prelaza Gola na granici sa Hrvatskom

Mađarska vojska od ranog jutra, prema odluci vlasti, postavlja bodljikavu žicu i ograde duž graničnog prelaza kod Gole u Koprivničko-križevačkoj županiji, javlja agencija Hina.

Granični prelaz u Goli samo je 14 kilometara udaljen od ilegalnog prelaza kod Botova, koji je već šesti dan jedna od najkorišćenijih ruta za transfer izbeglica i migranata iz Hrvatske u Mađarsku.

Da li Mađari nameravaju da produže ogradu prema Botovu nije poznato, ali ukoliko tako odluče >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << to bi mogli da realizuju veoma brzo.

Iz Tovarnika je jutros krenuo voz s izbeglicama za Botovo i, po svemu sudeći, te osobe bi trebalo da pređu u Mađarsku bez problema, ali za voz koji bi iz Tovarnika kreće popodne više ništa nije sigurno.

Do sada je u Hrvatsku ušlo više od 40.000 izbeglica, od kojih je većini najmlađa članica Evropske unije bila samo prolazna stanica na putu ka željenim odredištima u zapadnoj i severnoj Evropi.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mađari dižu ogradu na granici sa Hrvatskom

Izvor: Radio 021, 23.Sep.2015

Mađarska vojska će u sredu početi da postavlja bodljikavu žicu i ograde na graničnom prelazu kod Gole u Koprivničko-križevačkoj županiji...Ovaj granični prelaz je udaljen svega 14 kilometara od ilegalnog prelaza kod Botova, koji već šesti dan služi kao ruta za transfer izbeglica iz Hrvatske...

Nastavak na Radio 021...

Mađari dižu ogradu duž granice sa Hrvatskom

Izvor: SandzakPress.net, 23.Sep.2015

Zapad – Mađarska vojska, prema naredbi vlasti, od ranog jutra postavlja bodljikavu žicu i ograde duž graničnog prijelaza kod Gole u hrvatskoj Koprivničko-križevačkoj županiji, javljaju lokalni mediji. Granični prijelaz u Goli samo je 14 kilometara udaljen od prijelaza kod Botova koji je već...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.