Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2013, 11:44 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Made in Vojvodina: Brašno od tikve
NOVI SAD -
Bilo je potrebno osam godina da se dobije brašno od tikve, koje će moći da se koristi u ljudskoj ishrani.
Tikve golice ima širom Vojvodine, ali to nije jedina prednost jedinstvenog brašna na svetu.
Zaslušni za taj izum su naučna savetnica na novosadskom Institutu za prehrambene tehnologije Jasna Mastilović i Branislav Panić, koji su samo deo tima.
Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...
Vojvođani izumeli brašno od tikve: Uskoro u proizvodnji zeleni hleb (VIDEO)
Izvor: NaDlanu.com, 22.Jan.2013
Pekari su sada u prilici da pšenično brašno zamene izumom iz Vojvodine nagrađenim za najbolju tehnološku inovaciju - brašnom od tikve golice. Hleb proizveden od ovog brašna je zelene boje, ne mrvi se, duže traje i nutritivno je veoma bogat. ..Zaslužni za stvaranje brašna od tikve golice, koje...