Made in Vojvodina: Brašno od tikve

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2013, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Made in Vojvodina: Brašno od tikve

NOVI SAD -

Bilo je potrebno osam godina da se dobije brašno od tikve, koje će moći da se koristi u ljudskoj ishrani.

Tikve golice ima širom Vojvodine, ali to nije jedina prednost jedinstvenog brašna na svetu.

Zaslušni za taj izum su naučna savetnica na novosadskom Institutu za prehrambene tehnologije Jasna Mastilović i Branislav Panić, koji su samo deo tima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vojvođani izumeli brašno od tikve: Uskoro u proizvodnji zeleni hleb (VIDEO)

Izvor: NaDlanu.com, 22.Jan.2013

Pekari su sada u prilici da pšenično brašno zamene izumom iz Vojvodine nagrađenim za najbolju tehnološku inovaciju - brašnom od tikve golice. Hleb proizveden od ovog brašna je zelene boje, ne mrvi se, duže traje i nutritivno je veoma bogat. ..Zaslužni za stvaranje brašna od tikve golice, koje...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.