Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2024, 13:52

Macura: Porodilje mogu da podnesu zahtev za obeštećenje u roku od šest meseci

Predsednica Udruženja "Mame su zakon" Tatjana Macura izjavila je danas da će odlukom Ustavnog suda koja je stupila na snagu 14. februara značiti da će zaposlenim porodiljama prinuđenim da održavaju svoju trudnoću, odnosno otvore trudničko bolovanje, naknade zarada koju su primale tom prilikom ulaziti u obračun budućih naknada zarada, nakon što se porode.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ustavni sud doneo odluku u korist porodilja: Mnoge mame će imati pravo na obeštećenje

Izvor: Danas, 26.Feb.2024

Nakon odluke Ustavnog suda o neustavnosti odredbe Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom koja je navodila da trudničko bolovanje ne ulazi u obračun za porodiljsku naknadu mnoge mame će imati pravo na obeštećenje. Jelena Ćirić Nikolić sa portala bebac.com za N1 kaže da se očekuje...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.