Mačka kući donela wi-fi šifre pola komšiluka

Izvor: Radio 021, 11.Avg.2014, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mačka kući donela wi-fi šifre pola komšiluka

Većina vlasnika očekuje da se njihova mačka vrati kući s ulovljenim mišem, pticom ili nekim srugim "trofejom", ali ne i sa detaljima o šiframa wi-fi mreža suseda u naselju.

Sijamska mačka Koko je mapirala desetine wi-fi mreža u naselju tokom trosatnog hoda, a identifikovala je rutere koji koriste stare, slabe enkripcije, kao i mreže koje su potpuno nezaštićene.

Mačka Koko je oko vrata imala ogrlicu "WarKitteh", uređaj koji je dizajnirao muž unuke njene vlasnice. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Uređaj sadrži sve što je potrebno za identifikovanje mreža u okolini, koje je moguće lako hakovati. Ogrilaca "WarKitteh" košta oko 100 dolara.

"Nisam nameravao da pokažem ljudima kako da dođu do besplatnog wi-fija. Ogrlicu sam stavio oko vrata mačke jer me je ta ideja zanimala. Rezultati su pokazali da postoji mnogo više otvorenih i WEP-enkriptovanih mreža nego što bi ih trebalo biti", izjavio je kreator ogrlice Džin Bransfild.

On će o svom istraživanju govoriti na hakerskoj konferenciji "DefCon" u Las Vegasu i nada se da će podići svest ljudi o sigurnosti njihovih kompjutera.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.