MUSLIMANSKA BRAĆA OSUĐENA NA SMRT: Njih 12 učinili neoprostivo, samo ih jedan čovek sada može pomilovati

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2021, 20:00

MUSLIMANSKA BRAĆA OSUĐENA NA SMRT: Njih 12 učinili neoprostivo, samo ih jedan čovek sada može pomilovati

Vojska ih je svrgnula sa vlasti 2013. godine

Najviši civilni sud u Egiptu potvrdio je danas smrtne kazne za 12 visokih pripadnika Muslimanske braće zbog učešća u protestima održanim 2013. godine, koji su završeni ubijanjem na stotina ljudi, rekli su pravosudni izvori.

Protiv presude ne može da se uloži žalba i to znači da bi osuđena dvanaestorica mogla biti pogubljena, ako to odobri egipatski predsednik Abdel Fatah al-Sisi, preneo je Rojters.

Veliki >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << broj pripadnika Muslimanske braće osuđen je na smrt u raznim slučajevima vezanim za nemire koji su usledili nakon što je lidera te organizacije Mohameda Mursija, kao predsedenika Egipta, sa vlasti svrgnula vojska 2013. godine.

Kasacioni sud je, međutim, naložio ponovna suđenja. Današnja presuda odnosi se na masovno suđenje stotinama optuženih za ubistva i podsticanje na nasilje tokom protesta na Trgu Raba Adavija u Kairu u nedeljama nakon svrgavanja Mursija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.