Izvor: Beta, 30.Apr.2023, 12:26

MUP uoči praznika poziva građane na oprez pri paljenju vatre na otvorenom

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) apelovalo je danas na građane koji će predstojeće praznike provesti na izletištima da budu oprezni prilikom paljenja vatre na otvorenom i da poštuju zakon o zaštiti od požara.Iz Sektora za vanredne situacije su podsetili da je zabranjeno spaljivanje ostataka strnih useva, biljnih ostataka i smeća na otvorenom, a da su za kršenje tih propisa predviđene novčane kazne od 10.000 do 50.000 dinara za pojedince i od 300.000 do milion dinara za preduzeća.Najavili su i da će pripadnici tog sektora MUP-a Srbije tokom praznika dežurati na izletničkim mestima.U Srbiji se sutra slavi 1. maj, Međunarodni praznik rada, a veliki broj građana odlazi na izletišta i priprema hranu na otvorenom.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Vatrogasci apeluju na oprez prilikom paljenja vatre za Prvi maj, kazne do milion dinara

Izvor: JužneVesti.com, 30.Apr.2023

Građani koji se odluče da praznik rada provedu u prirodi i tom prilikom pripremaju hranu na roštilju, moraju biti oprezni i poštovati Zakon o zaštiti od požara, saopštio je načelnik odeljenja u Upravi za vatrogasno-spasilačke jedinice Milorad Spasojević i podsetio da je za kršenje tog propisa...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.