MUP se ponovo oglasio i objasnio: Predajte, ne morate da dolazite...

Izvor: B92, 08.Maj.2023, 14:07

MUP se ponovo oglasio i objasnio: Predajte, ne morate da dolazite...

Ministarstvo unutrašnjih poslova, povodom poziva na predaju neregistrovanog oružja i municije, obaveštava građane da, osim ličnog dolaska i predaje, mogu kontaktirati najbližu policijsku stanici i pozvati policijske službenike da dođu po oružje i eksplozivne naprave i preuzmu ih.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, građani neregistrovano oružje, municiju i eksplozivne naprave mogu predati bez napuštanja svoga doma, pozivom najbližoj policijskoj stanici koja će uputiti patrolu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na datu adresu i oružje preuzeti.

"Naglašavamo da tokom perioda predaje neregistrovanog oružja, do 8. juna, građani koji to učine neće snositi nikakvu krivičnu odgovornost i posledicu, niti će morati

da dokazuju poreklo oružja i donose bilo kakvu dokumentaciju. Takođe, ističemo da građani prilikom predaje nisu u obavezi da se legitimišu", stoji u saopštenju MUP-a.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane da se odazovu pozivu i do 8. juna, bilo lično ili pozivom policiji da po neregistrovano oružje dođe, predaju nelegalno

oružje, municiju i eksplozivne naprave.

Svakoga dan od 7 do 19 časova građani mogu predati neregistrovano oružje, bilo da je reč o oružju koje po zakonu ne može biti u posedu građana (automatske puške i minsko-eksplozivna sredstva), kao i kratko i dugačko poluatomatsko vatreno oružje, navode u MUP-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MUP oko nelegalnog oružja: Dovoljno je pozvati najbližu stanicu, policajci će doći da preuzmu oružje

Izvor: 24sedam.rs, 08.Maj.2023

Građani neregistrovano oružje, municiju i eksplozivne naprave mogu predati bez napuštanja svoga doma, pozivom najbližoj policijskoj stanici

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.