MUP nabavio 51 uređaj za merenje brzine, sledi jača kontrola

Izvor: N1 televizija, 17.Avg.2017, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP nabavio 51 uređaj za merenje brzine, sledi jača kontrola

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) nabavilo je 51 uređaj sa računarskom opremom za merenje brzine kretanja vozila. Od 21. do 27. avgusta na putevima Evrope i Srbije biće organizovana akcija pojačane kontrole brzine.

"Nove uređaje za merenje brzine prati računarska oprema pomoću koje možemo da preuzimamo podatke sa svih radarskih uređaja u Srbiji", rekao je načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov.

Prema njegovim rečima, ti podaci biće ukršteni >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << sa podacima o saobraćajnim nezgodama, kako bi se usmerio rad saobraćajne policije.

On kaže i da će analizom preuzetih podataka moći da se utvrdi na kojoj lokaciji su policijski službenici koristili radare i da li su bili pravilno podešeni.

"U slučaju da utvrdimo da policijski službenici radarske uređaje nisu pravilno podesili biće sankcionisani", naglasio je Arsov.

Prema podacima Uprave saobraćajne policije, nepropisna brzina je jedan od uzroka u više od 50 procenata saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom.

Arsov je najavio da će od 21. do 27. avgusta na putevima Evrope i Srbije biti organizovana akcija pojačane kontrole brzine kretanja vozila.

"U Srbiji će u tom periodu svakodnevno i tokom noći biti merena brzina kretanja vozila", naglasio je Arsov.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Jača kontrola: Novi uređaji za merenje brzine

Izvor: Mondo, 18.Avg.2017, 09:52

MUP nabavio je 51 uređaj sa računarskom opremom za merenje brzine kretanja vozila. Od 21. do 27. avgusta na putevima Evrope i Srbije biće organizovana akcija pojačane kontrole brzine...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock.."Nove uređaje za merenje brzine prati računarska oprema pomoću koje možemo...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.