MUP hitno reagovao, podnete prijave: Više od tridesetoro maloletnika završilo na VMA

Izvor: B92, 16.Feb.2024, 12:34

MUP hitno reagovao, podnete prijave: Više od tridesetoro maloletnika završilo na VMA

Policijski službenici Policijske stanice Stari grad podneli su prekršajnu prijavu protiv organizatora događaja u noćnom klubu u kojem su se deca otrovala.

U noći između srede i četvrtka na Vojnomedicinsku akademiju su primljene 33 osobe u alkoholisanom stanju, od čega je 12 bilo teško alkoholisano. U pitanju su bili maloletnici, neki mlađi od 15 godina.

Svi oni otrovali su se alkoholom na proslavi u noćnom klubu "Siner" u Pariskoj ulici u Beogradu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Iz MUP-a za kažu da su te noći policijski službenici Policijske stanice Stari grad postupali odmah po zatraženim asistencijama Službe hitne pomoći, tako što su svojim vozilom omogućili hitnoj pomoći pratnju od ugostiteljskog objekta u Pariskoj ulici do VMA, kako bi se osobama ukazala medicinska pomoć.

"Od strane policijskih službenika Policijske stanice Stari grad podneta je prekršajna prijava iz Zakona o javnom redu i miru protiv organizatora događaja u navedenom objektu", navodi se u odgovoru MUP-a.

Dodaje se da policija u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom nastavlja da preduzima mere i radnje na rasvetljavanju svih okolnosti događaja.

Više javno tužilaštvo je u četvrtak saopštilo da je formiralo predmet odmah po saznanju o događaju iz medija, a glavni javni tužilac Nenad Stefanović je naložio da se identifikuju odgovorni i da se utvrde okolnosti ovog slučaja, posle čega će biti doneta odluka o kvalifikaciji krivičnog dela i procesuiranja učinilaca.

Juče tokom dana oglasili su se i iz ugostiteljskog objekta u kojem je došlo do teškog pijanstva dece. Kako su naveli, prostor je bio zakupljen za jednu privatnu proslavu i sam klub nije imao nikakve veze sa događajem koji je usledio, preneo je Blic.

Naime, Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da zajedno sa policijom radi na utvrđivanju svih okolnosti ovog slučaja.

"Protiv jedne maloletnice, učesnice datog događaja, biće podneta krivična prijava Odeljenju za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu zbog krivičnog dela Neovlašćeno držanje opojnih droga, jer je kod nje pronađena kesica sa marihuanom", potvrdili su u ovom tužilaštvu za Kurir.

Mediji dodaju i da će protiv jedne devojčice biti podneta krivična prijava zbog neovlašćenog držanja opojnih droga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.