MUP: Više od 200 intervencija, 20 osoba spaseno tokom nevremena u Srbiji

Izvor: VOA, 20.Jul.2023, 13:27

MUP: Više od 200 intervencija, 20 osoba spaseno tokom nevremena u Srbiji

U noći između srede i četvrtka, nevreme praćeno jakim vetrom i kišom zahvatilo je teritoriju Srbije, usled čega su pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a imali 234 intervencije i evakuisali i spasili 20 osoba, saopštio je MUP. Najviše spasavanja bilo je u Novom Sadu - 12, četiri u Kragujevcu, dva u Nišu, po jedno u Smederevu i Beogradu. Pripadnici Sektora za vanredne situacije intervenisali su u gašenju 20 požara izazvanih udarom groma, uklanjali su oborena stabla, kao i limene krovove sa puta. U Rumi, Šidu, Sremskoj Mitrovici lokalne samouprave proglasile su vanrednu situaciju. N1 prenosi da je u Kliničkom centru u Nišu hospitalizovano dvoje supružnika, koji su teško povređeni kada je na njihov automobil u Babinom zubu palo drvo. RTS javlja da se na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu na pregled javilo 40 osoba od kojih je 5 zadržano na lečenju sa ozbiljnim povredama. Jako nevreme praćeno snažnim vetrom i kišom obaralo je drveće, krovove, u pojedinim delovima Srbije nije bilo struje i mobilne telefonije. Na Novom Beogradu srušio se kran na gradilištu, u blizini stambeno-poslovne zgrade u Ulici Tadje Sondermajera, javlja FoNet. Srušeni kran oštetio je delove objekata u izgradnji, a konstrukcija krana je oštećena i iskrivljena. Vidljiva su oštećenja na gradilištu, kabina krana je potpuno uništena, metalna konstrukcija iskrivljena, a u padu krana obrušile su se i potporne grede na objektu.   Na gradilištu nije bilo zvaničnika koji bi potvrdili da li je u međuvremenu procenjna počinjena šteta, javlja FoNet.   Ministar saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je za RTS da će građevinske inspekcije sprovesti istragu i utvrditi stanje tamo gde su pali kranovi.   Nevreme je privremeno zatvorilo i beogradski aerodrom "Nikola Tesla", ali je saobraćaj sinoć ponovo uspostavljen, potvrdio je ministar saobraćaja.   Prema njegovim rečima, aerodrom u Nišu je bio zatvoren do četrvrtka u 8 ujutru, oluja je odnela krov sa jedne od pomoćnih prostorija kontrole leta, pa je ušla voda.   Vesić je rekao da nije bilo većih posledica na infrastrukturi, neki putevi su bili zatvoreni zbog pada stabala.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Vanredna situacija u tri sremske opštine: Zbog oluje vatrogasci intervenisali čak 33 puta, najviše zbog palih stabala (FOTO)

Izvor: 24sedam.rs, 20.Jul.2023

U tri sremske opštine izvršeno jedno gašenje požara izazvanog udarom groma, 26 intervencija uklanjanja oborenih stabala i šest intervencija uklanjanja limenih krovova

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.