MUP Srbije: Zaustavili smo sina crnogorskog premijera, postupali smo profesionalno

Izvor: Beta, 11.Sep.2021, 18:43

MUP Srbije: Zaustavili smo sina crnogorskog premijera, postupali smo profesionalno

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije saopštilo je da je policija, postupajući po prijavi na (telefonski) broj 192, zaustavila vozilo u kom se nalazio sin crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića i član njegovog obezbedjenja i da je, postupajući po procedurama, "štiteći na prvom mestu bezbednost svojih pripadnika, izvršila kontrolu i legitimisanje lica".MUP je reagovao na navode pojedinih crnogorskih medija, koji su preneli da je srpska policija navodno maltretirala Miloša Krivokapića, odnosno da su tom prilikom "repetirali pištolj", ocenjujući da je policija "u ovom slučaju postupala profesionalno i u skladu sa zakonom... uz puno poštovanje dostojanstva vozača i putnika u vozilu".MUP navodi da je na telefonski broj 192 prijavljeno da je osoba u automobilu sa crnogorskim tablicama imala pištolj i da se kretala ka beogradskom naselju Prokop."Nakon izvršenih provera policija se udaljila i ostavila im lično naoružanje. Na osnovu svih iznetih činjenica za očekivati je da bi svaka odgovorna policija, koja postupa u skladu sa zakonom, izvršila proveru i utvrdila ko su lica koja poseduju oružje, što bi verujemo da je obrnuta situacija učinila i crnogorska policija. Koja policija sveta ne bi naoružana prišla nepoznatom naoružanom licu", navodi se u saopštenju.MUP je naveo da su ponudili neposredno fizičko obezbedjenje članovima porodice Krivokapić koji ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MSP Srbije: Podgorica nema razloga da sumnja u opis događaja sa Krivokapićevim sinom

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Sep.2021

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je danas da Podgorica nema razloga da sumnja u opis događaja u kojem je učestvovao sin crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića i da državljani Crne Gore u Srbiji treba da se osećaju kao kod kuće.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.