MUP RS: Razgovor Željke Cvijanović montiran

Izvor: RTS, 18.Nov.2014, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP RS: Razgovor Željke Cvijanović montiran

Policija Republike Srpske saopštila da je objavljeni snimak na kojem premijerka Željka Cvijanović navodno govori o kupovini poslanika montiran. Izjave izvučene iz konteksta i montirane sa drugim izjavama, navodi policija.

Zbog prisluškivanja i snimanja više privatnih razgovora predsednice Vlade RS Željke Cvijanović, Specijalnom tužilaštvu podnet izveštaj protiv N. N. lica ili više njih, prenosi Tanjug.

Izveštaj je podnela Uprava kriminalističke policije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << MUP-a Republike Srpske, zbog zbog krivičnog dela "neovlašćeno prisluškivanje i tonsko snimanje".

Radi se o audio-snimku na kojem se, navodno, govori o trgovini poslaničkim mandatima.

MUP je saopštio da je 15. novembra na određenom broju elektronskih medija objavljen montiran, kompromitujući snimak privatnog razgovora predsednice Vlade RS, snimljen posebnim tehničkim, sofisticiranim sredstvima za audio i video snimanje, na kojem su iz konteksta izvađene pojedinačne izjave premijerke i montirane sa drugim izjavama.

"Na taj način stvoren je prividan, stvarni razgovor između predsednice Vlade i N. N. lica - sagovornika", navedeno je u izveštaju.

Iz MUP-a objašnjavaju da je ovo krivično delo počinjeno tako što su se u prethodnom vremenskom periodu u više navrata ili u kontinuitetu neovlašćeno snimali, odnosno prisluškivali razgovori premijerke RS.

MUP ističe i da se lica, koja su na nezakonit način došla u posed snimka i objavila ga, mogu smatrati saizvršiocima ovog krivičnog dela,objavili su banjalučki mediji.

Pre dva dana sarajevski portal Kliks objavio je da je došao u posed snimka u kojem, navodno, premijerka Srpske Željka Cvijanović govori o kupovini poslanika.

Stopostotnu autentičnost snimka još uvek nije moguće utvrditi ali, prema onome što se čuje, naveo je portal, radi se o glasu premijerke RS.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.