MUP: Predato i oružje iz 1847. godine, sistem za navođenje protivtenkovskih raketa

Izvor: Beta, 22.Maj.2023, 11:31

MUP: Predato i oružje iz 1847. godine, sistem za navođenje protivtenkovskih raketa

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je danas da su se među oružjem, čija je dobrovoljna predaja počela pre dve nedelje, našli i primerci stari više od sto godina, kao i da je do subote uveče ukupno predato 33.427 komada.Bojana Otović Pjanović iz MUP-a je rekla, za Radio televiziju Srbije (RTS), da su od vrsta oružja u legalnom posedu najčešće predati pištolji dok je kod nelegalnog bilo čak i ono iz dva svetska rata, ali i starije."Tu je bilo i oružja iz 1847. i 1907. godine, engleski revolveri, sistem za navođenje protivtenkovskih raketa, štapin na koji je prikačeno 4,6 kilograma eksploziva", navela je Otović Pjanovićeva.Kako je precizirala, do subote u 19.00 časova, predato je 33.427 komada oružja od čega je 26.094 vatreno oružje, oko 6.333 su minsko-eksplozivna sredstva i više od 1.319.000 komada municije.Ona je istakla da je ova akcija dobrovoljne predaje oružja premašila sve takve prethodne i ponovila da do 8. juna neće biti bilo kakve pravne odgovornosti za one koji to učine, a imaju nelegalno oružje.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Edukativna predavanja za djecu u RS: "Oružje ne štiti, oružje ubija"

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Maj.2023

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) RS započelo je danas kampanju "Oružje ne štiti, oružje ubija", čiji je cilj da upozna djecu školskog uzrasta sa potencijalnim opasnostima koje predstavlja nezakonita upotreba vatrenog oružja, kao i rukovanje minsko-eksplozivnim sredstvima.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.