Izvor: B92, 15.Jun.2012, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP: Oštrija kontrola saobraćaja

Beograd -- Saobraćajna policija MUP Srbije najavila je da će, zbog povećanog broja nezgoda, pojačati kontrolu saobraćaja, uz maksimalno korišćenje tehničkih sredstava.

Policija će maksimalno koristiti i uređaje za otkrivanje i dokumentovanje saobraćajnih prekršaja.

Ta odluka je doneta jer je u poslednjih deset dana na putevima u Srbiji povećan broj saobraćajnih nezgoda i težina posledica nastalih u njima.

Najčešći uzročnici su nedozvoljena ili neprilagođena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << brzina kretanja vozila, nepropisno preticanje, neustupanje prvenstva prolaza, prolazak vozilom na crveno svetlo, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, kao i sve češća pojava nepropuštanja pešaka na obeleženim pešačkim prelazima, ali i nedisciplina samih pešaka.

MUP je ukazao da nepoštovanje propisa i neprilagođena vožnja mogu dovesti do teških posledica po život i zdravlje ljudi i apelovao na učesnike u saobraćaju, a posebno na vozače dvotočkaša, da svoje kretanje prilagode uslovima saobraćaja i postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Saobraćajna policija će pojačati kontrolu korišćenja sigurnosnih pojaseva u vozilu i posedovanja propisane opreme vozila, a posebno opreme za pružanje prve pomoći, s obzirom na to da se u praksi pokazalo da je adekvatno pružanje prve pomoći u prvom satu nakon saobraćajne nezgode (takozvani zlatni sat) spaslo mnoge živote.

Za svaki od ovih prekršaja propisana je novčana kazna od 5.000 dinara.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MUP: Oštrija kontrola saobraćaja

Izvor: Akter, 15.Jun.2012

Saobraćajna policija MUP Srbije najavila je da će, zbog povećanog broja nezgoda, pojačati kontrolu saobraćaja uz maksimalno korišćenje tehničkih sredstava

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.