MUP: Nisu nađene slike Pabla Pikasa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Okt.2011, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP: Nisu nađene slike Pabla Pikasa

ŽENEVA -

Dve ukradene slike Pabla Pikasa vredne više miliona dolara za koje švajcarski mediji tvrde da su u Srbiji, nisu nađene, rečeno je danas agenciji Beta u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Švajcarska televizija "SF" prenela je juče izjavu tužioca kantona Švic Šarla Feslera da se dva ulja na platnu nalaze na sigurnoj lokaciji i da je Švajcarska podnela zahtev Srbiji da slike budu vraćene.

Fesler je za "SF" nije otkrio gde se platna nalaze, kao ni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << informaciju o mogućim počiniocima, preneo je AP.

Dela slavnog španskog slikara "Glava konja" (1962) i "Staklo i krčag" (1944) ukradene su sa izložbe u malom gradu Fefikonu, u blizini Ciriha, u februaru 2008. godine.

Švajcarskoj je slike pozajmio muzej Šprengel iz nemačkog grada Hanovera, podsetila je američka agencija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MUP Srbije: Nisu nađene slike Pabla Pikasa

Izvor: Blic, 08.Okt.2011

Dve ukradene slike Pabla Pikasa vredne više miliona dolara za koje švajcarski mediji tvrde da su u Srbiji, nisu nađene, rečeno je danas u Ministarstvu unutrašnjih poslova. ..Švajcarska televizija prenela je juče izjavu tužioca kantona Svic Šarla Feslera da se dva platna u ulju nalaze na sigurnoj...

Nastavak na Blic...

MUP: Nisu nađene slike Pabla Pikasa

Izvor: S media, 08.Okt.2011

U Srbiji nisu pronađene ukradene slike Pabla Pikasa, tvrdi MUP. Šajcarska televizija objavila da se dva Pikasova platna, vredna više miliona dolara, nalaze u Srbiji. ..Dve ukradene slike Pabla Pikasa , za koje švajcarski mediji tvrde da su u Srbiji, nisu nađene, rečeno je danas agenciji Beta u...

Nastavak na S media...

MUP: Nisu nadjene slike Pabla Pikasa

Izvor: Studio B, 08.Okt.2011

Dve ukradene slike Pabla Pikasa vredne više miliona dolara za koje švajcarski mediji tvrde dasu u Srbiji, nisu nađene, receno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova. ..Švajcarska televizija prenela je juče izjavu tužioca kantona Svic Šarla Feslera da se dva platna u ulju nalaze na sigurnoj lokaciji...

Nastavak na Studio B...

Privatni detektiv iz Švajcarske locirao Pikasove slike u Srbiji

Izvor: Blic, 09.Okt.2011, 03:15

Dve ukradene slike slavnog španskog slikara Pabla Pikasa “Glava konja” i “Čaša i bokal”, koje vrede više miliona dolara, još nisu u posedu srpske policije, saznaje “Blic”. Slike "Glava konja" i "Čaša i bokal" spadaju među Pikasova najznačajnija dela..Netačna vest o navodnom otkrivanju...

Nastavak na Blic...

Privatni detektiv iz Švajcarske locirao Pikasove slike u Srbiji

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Okt.2011

Dvije ukradene slike slavnog španskog slikara Pabla Pikasa “Glava konja” i “Čaša i bokal”, koje vrijede više miliona dolara, još nisu u posjedu srpske policije, saznaje “Blic”.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.