MUP Makedonije: Nemamo DNK ubica

Izvor: B92, 25.Apr.2012, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP Makedonije: Nemamo DNK ubica

Budva -- MUP Makedonije demantovao je kao netačne informacije objavljene u medijima da istraga ima DNK profil počinioca petostrukog ubistva kod Smiljkovskog jezera.

MUP smatra da je krajnje neozbiljno i šteno objavljivanje neproverenih informacija i spekulacija o dosadašnjem toku istrage.

Takve neproverene informacije mogu samo da budu prepreka istrazi i negativno utiču na mere koje preduzima Ministarstvo za njeno okončanje. One samo koriste počiniocima u njihovom prikrivanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od organa reda, navodi MUP u saopštenju.

Sve analize i veštačenja su u toku, kažu iz MUP-a.

Ni državni tužilac Ljupčo Švrgovski ne želi da komentariše ništa povodom svirepog petostrukog ubistva i samo kaže da se preuzimaju sve neophodne istražne mere.

Direktor policije Makedonije Ljupčo Todorovski izjavio je ranije danas da je policija na dobrom tragu da rasvetli petostruko ubistvo kod Smiljkovskog jezera u blizini Skoplja.

On je novinarima u Budvi, gde učestvuje na generalnoj skupštini Asocijacije šefova policija zemalja Jugoistočne Evrope, kazao da veruje da će makedonska policija uskoro u potpunosti rasvetliti taj monstruozni zločin.

"Imamo dobrih tragova, tako da mislim da ćemo rešiti slučaj", rekao je Todorovski.

On je ponovio da mafija ne stoji iza tog ubistva, precizirajući da je "osveta mafije isključena kao mogućnost".

Nekadašnji šef makedonske obaveštajne službe Vladimir Pivovarov za B92, međutim, kaže da sve ukazuje na to da je u pitanju delo profesionalnih ubica i da je ubistvo bilo dobro organizovano.

"Kuršumi koji su pronađeni, prema izveštaju sudske medicine, ukazuju na to da su ubice bile veoma precizne, jer su bile prilično udaljene. Organizacija ovakvog zločina ne radi se ad hok. Lica koja su izvršila zločin temeljno su se pripremila i pretpostavljam da su imala zaštitu drugih lica na mestu sa kog su pucali. Tragove bi, prema tome, trebalo tražiti u široj okolini mesta zločina", rekao je on.

Makedonski mediji javili su ranije danas da je policija uspela da izdvoji DNK počinilaca petostrukog ubistva kod Skoplja, ali da Makedonija nema široku bazu podataka. Prema njihovim saznanjima, policija, teoretski, može da sazna stotine detalja o poreklu i životu ubica, ali će njihov identitet ostati tajna sve dok ne uhapse osobe čiji će se DNK poklopiti sa nalazima prikupljenim kod Železarskog jezera i tamnocrvenog "opela".

Pet osoba ubijeno je 13. aprila iz vatrenog oružja kod Smiljkovskog jezera u blizini Skoplja, a taj zločin izazvao je ogorčenje makedonske javnosti i višednevne proteste.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.