MUP: EK pozitivno ocenila Akcioni plan za poglavlje 24

Izvor: RTS, 09.Sep.2015, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP: EK pozitivno ocenila Akcioni plan za poglavlje 24

Evropska komisija dala je konačnu pozitivnu ocenu Akcionog plana za Poglavlje 24 koje se tiče pravde, slobode i bezbednosti, a pregovaračka grupa za to poglavlje, kojom koordinira Ministarstvo unutrašnjih poslova, preduzeće sve neophodne korake kako bi ono u što skorije vreme bilo otvoreno, saopšteno je iz ministarstva.
Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, Evropska komisija dala je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << konačnu pozitivnu ocenu istakavši da je Akcioni plan urađen u skladu sa zahtevanim merilima i standardima Evropske unije, prenosi Tanjug.
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je kako je zadovoljan ovakvim stavom Evropske komisije i naglasio da je ovo veliki korak ka punopravnom članstvu Srbije u EU.
"Evropski put Srbije unapređen je ovom pozitivnom ocenom Poglavlja 24. Cilj Srbije je usklađivanje sa normama EU i njihova uspešna implementacija, a sve zarad boljeg života i veće bezbednosti naših građana", naglasio je ministar policije.
Ministarstvo unutrašnjih poslova će nastaviti rad na ovom Poglavlju u skladu sa procedurama Vlade Srbije, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.