MUP: Diverzija na avionu Dačića

Izvor: Mondo, 14.Feb.2013, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP: Diverzija na avionu Dačića

Pojedini kriminalni klanovi nastoje da uz pomoć dređenih osoba koje imaju pristup avionu Vlade izazovu kvar na avionu u inostranstvu prilikom putovanja predsednika, premijera ili prvog potpredsednika Vlade Republike Srbije, saopštio MUP.

Direkcija policije obavestila je, na osnovu informacije BIA, predsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića da Agencija ima saznanja da vođe pojedinih kriminalnih klanova nastoje da za interese svojih kriminalnih grupa, uz >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pomoć određenih osoba koje imaju pristup avionu Vlade Republike Srbije, izazovu kvar na avionu u inostranstvu prilikom putovanja predsednika, premijera ili prvog potpredsednika Vlade Republike Srbije, saopštio je večeras MUP.

Kvar bi izazvao delimično oštećenje i nakon poletanja doveo do pada aviona, pri čemu se naknadno ne bi moglo ustanoviti da je u pitanju bio namerno izazvan kvar, jer se avion u poslednje vreme u više navrata kvario, sa čime je javnost bila upoznata, navodi se u saopštenju.

Nakon konsultacije Dačića, koji je danas u poseti Dablinu, i prvog potpredsednika Vlade i ministra odbrane Aeksandra Vučića, odlučeno je da se nastavi sa međunarodnim aktivnostima.

U dogovoru sa članovima posade aviona Vlade Republike Srbije, predsednik Vlade Republike Srbije odlučio je da se vrati za Beograd danas u 18.30 časova istim avionom sa kojim je delegacija i doputovala u Dablin.

MUP je ovo saopštenje objavio pod oznakom "hitno".

(Tanjug/Foto: Nenad Milošević, Tanjug)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.