MUP: Dečak nije bio otet

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Jun.2015, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP: Dečak nije bio otet

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) operativnim radom utvrdili su da otmice, u slučaju maloletnog Stefana Ilića, nije bilo, saopšteno je danas iz MUP-a.

''Njegov brat maloletni U. I. priznao je, u policiji, da je otmicu izmislio'', navedeno je u saopštenju.

MUP nastavlja rad na ovom slučaju.

Obdukcijom tela Stefana Ilića (12), koje je nađeno danas u reci Karaš, 400 metara od njegove kuće u Banatskoj Subotici, utvrđeno je da se dečak >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << utopio, javio je ranije RTS.


Stefanović: Otmica malo verovatna, u toku odbukcija

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je u toku obdukcija dečaka iz Banatske Subotice i da će policija za nekoliko sati imati rezultate te obdukcije i uzrok smrti, navodeći da je malo verovatno da je dečak bio otet.

"Nakon toga ćemo imati više mogućnosti da se, u saradnji sa tužilaštvom, izjasnimo o eventualnim krivičnim prijavama i šta dalje možemo da radimo", rekao je Stefanović na konferenciji za novinare.

Stefanović je rekao da je dečak Stefan Ilić, koji je u subotu nestao u Banatskoj Subotici, nađen u reci 400 metara od kuće i da je otac identifikovao telo.

"Malo je verovatno da je bila otmica", rekao je Stefanović.

Upitan šta se zapravo desilo, ukoliko nije reč o otmici, Stefanović je rekao da u interesu istrage ne može da govori.

Stefanović je naveo da je policija imala sumnje, da je istraga išla u više pravaca, a da sad prestoji, kako je rekao, osetljiva kriminalistička obrada.

Ministar je rekao da u traženju dečaka bilo angažovan veliki broj pripadnika MUP-a, ronioca, Žandarmerije i saobraćajne policije, koja je blokirala to područje, da je 20 osoba ispitano.

Stefanović je rekao da je bilo poligrafskog testiranja, ali u interesu istrage nije želeo da govori o detaljima, navodeći da su detalji testiranja koji su objavili mediji netačni i da ne želi da spekuliše ko je bio na poligrafu.

Ministar je rekao i da nijedno od dece iz porodice nastradalog dečaka nije bilo ugroženo, kao i da roditeljima nisu oduzeta deca.

On je rekao da, nažalost, istragu otežava to što je jedini očevidac bio devetogodišnji brat nastradalog (S.G.) koji je prijavio nestanak, kao i da istragu ograničava to što je reč o maloletniku.

Stefanović je rekao da je policija identifikovala sva vozila koja su odgovarala opisu koje je dao dečakov brat, koji je policiji prijavio nestanak i naveo da su bile tri osobe u tamnom automobilu.

On je rekao da je to težak gubitak jednog mladog života.

Ministar je zahvalio svim građanima koji su želeli da pomognu tokom potrage za dečakom.

"Pokušali smo i nadali smo se da ćemo ga pronaći živog", rekao je Stefanović.

Otac identifikovao telo dečaka

Telo dečaka pronađeno u reci Karaš je identifikovao njegov otac i potvrdio da se radi o Stefanu Iliću, rekao je danas za RTS ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Dvanaestogodišnji Stefan je u subotu nestao u Banatskoj Subotici a policija je, odmah po prijavi počela sa opsežnom pretragom tog ali i okolnih mesta.

Policijijske patrole su se nalazi na svim prilazima Banatskoj Subotici, detaljno su proveravana sva vozila dok su se u potragu uključili i ronioci Žandarmerije koji su pretraživali reku Karaš.

Potraga za dečakom obavljena je i u susednim mestima tako da je policija i u Pančevu i Beloj Crkvi ispitivala sve koji su se dovodili u bilo kakvu vezu sa dečakom i njegovom porodicom.

Svi graniči prelazi su strogo kontrolisani, uspostavljena je saradnja i sa rumunskim kolegama a fotografija sa opisom dečaka je bila na svm elektronsmim medijima.

Inače, Stefan je poslednji put viđen u selu Banatska Subotica, opština Bela Crkva.

Telo dečaka pronađeno je jutros u reci Karaš.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.