MUP Austrije menja ophođenje prema nepodobnim medijima

Izvor: B92, 25.Sep.2018, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP Austrije menja ophođenje prema "nepodobnim" medijima

Beč -- Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije predlaže promenu ophođenja sa medijima, tvrde bečki dnevnici "Kurir" i "Standard".

Listovi navode da je iz kancelarije ministra pokrajinskim direkcijama upućen mejl, u kojem se savetuje da se komunikacija sa "određenim medijima" svede na "najpotrebniju (zakonski predviđenu) meru".

"Nažalost određeni mediji, na primer "Standard", "Falter", a odnedavno i "Kurir", jednostrano i negativno izveštavaju o Ministarstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << unutrašnjih poslova i policiji. Dopuštam sebi da predložim da se komunikacija sa tim medijima ograniči na najpotrebniju meru, i da im se ne omoguće "slatkiši" kao što je ekskluzivno praćanje", navodi se u dopisu.

Predviđene su i druge promene.

Ubuduće u saopštenjima, prema mejlu, biće navedeni državljanstvo i boravišni status osumnjičenih za neko krivično delo. Kaže se i da informacije o seksualnim krivičnim dela treba pojačano da budu prisutne u javnosti.

U mejlu se ističe da pre svega krivična dela, koja se čine u javnosti, koja su obeležena posebnom primenom sile, treba proaktivno saopštavati javnosti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MUP AUSTRIJE TRENIRA STROGOĆU: Ministar policije kažnjava medije! Podobnima sve, nepodobnima samo osnovne informacije!

Izvor: Kurir, 25.Sep.2018

BEČ - Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije predlaže promenu ophođenja sa medijima, tvrde bečki dnevnici Kurir i Standard.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.