MUNJEVITA AKCIJA POLICIJE! Uhapšen jedan od vodećih organizatora u lancu međunarodnog krijumčarenja migranata

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Okt.2020, 12:07

MUNJEVITA AKCIJA POLICIJE! Uhapšen jedan od vodećih organizatora u lancu međunarodnog krijumčarenja migranata

Akcija je izvedena na osnovu operativnih podataka koje su prikupili inspektori za strance, a privođenje je izvršeno u petak na području Opštine Stari Grad.

Inspektori Službe za poslove sa strancima i pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, u saradnji sa Obaveštajno-bezbedonosnom agencijom BiH, locirali su i priveli u Sarajevu državljanina Iraka S. J. za koga se smatra da je jedan od glavnih organizatora krijumčarenja migranata.

Za privedenu osobu je utvrđeno da predstavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pretnju javnom redu i sigurnosti Bosne i Hercegovine, zbog svoje povezanosti sa organizovanim kriminalom i izrečena mu je mera proterivanja i stavljanja pod nadzor u Imigracioni centar.

Naime, reč je o osobi koja je jedan od vodećih organizatora u lancu međunarodnog krijumčarenja migranata na zapadnobalkanskoj ruti.

Prilikom sprovođenja akcije pronađeno je još 14 stranih državljana, koja se dovode u vezu sa S. J. i zbog ilegalnog boravka u BiH izrečena im je mera proterivanja iz BiH i stavljanja pod nadzor, kako bi se stvorili svi neophodni uslovi za njihovo udaljenje iz BiH.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.