Izvor: B92, 19.Okt.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUDZAHEDINI IZ BOSNE U MAKEDONIJI?

Skoplje -- Grupa od 50-ak mudzhedina iz Bosne ovih dana je preko Kosova usla u Makedoniju i nalazi se u rejonu skopske Crne Gore gde intenzivno radi na utvrdjivanju, pise u petak skopski "Dnevnik", pozivajuci se na makedonske i izraelske obavestajne izvore. Kako prenosi dopisnik Radija B92 Safet Bisevac, ova grupa je pod komandom Egipcanina Zaimana Zavahirija, mladjeg brata Ajmana al Zavahirija, najblizeg saradnika Osame bin Ladena, a koji je odgovoran za balkanski stab Al kaide.

Obavestajni izvori na koje se poziva list smatraju da je cilj ove grupe napad na kljucni vodovod "Rasce" iz kog se vodom snabdeva vise od polovine Skoplja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.