MUČIO JE, A ONDA JOJ UZEO DECU Sestra i majka Marije Paunović za samoubistvo krive njenog bivšeg supruga

Izvor: Blic, 19.Apr.2017, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"MUČIO JE, A ONDA JOJ UZEO DECU" Sestra i majka Marije Paunović za samoubistvo krive njenog bivšeg supruga

Mariju je suprug stalno maltretirao, psihički i fizički, tvrdi porodica Marije Paunović (31) iz Paraćina, dok bivši suprug navodi da to nije istina i da ju je molio da se vrati.

Tragična smrt Marije Paunović (31) iz Paraćina, koja je pre tri dana izvršila samoubistvo skokom sa sedmog sprata nakon odluke suda da joj oduzme decu, još uvek potresa grad na Crnici.

Njeni roditelji zahtevaju da se pokrene istraga o tome šta je prethodilo samoubistvu i optužuju njenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bivšeg supruga Sašu Paunovića (36), dok on kaže da ju je nagovarao da se vrati deci i kući.

Starateljstvo o dvoje dece od 13 i devet godina ima suprug prema odluci suda. U Centru za socijalni rad nisu želeli da komentarišu ovu tragičnu situaciju, već su kratko kazali da je procena rađena po zakonskoj proceduri i u interesu dece.

- Insistiraćemo da policija sprovede istragu o tome šta je prethodilo Marijinom samoubistvu. Da se sve poruke iz telefona izvade i vidi s kim je komunicirala. Ona je policiji prijavljivala supruga zbog nasilja u porodici od 2012, šta je bilo s tim slučajevima? Centar za socijalni rad je decu dodelio njenom suprugu zbog Marijine bolesti, a ona je mogla da ih viđa šest sati nedeljno - priča Marijina sestra Dijana.

Teškim rečima dodaje da su joj deca poslala poruku i pitala da li smeju da dođu na groblje.

- Skamenila sam se i odgovorila: „Naravno da možete“. Htela sam da danas uzmem decu i da ih vodim na groblje, jer nisu bili na sahrani. To smo zahtevali od policije koja nas je uputila u Centar za socijalni rad, gde su nam kazali da ih uznemiravamo, zatim su pozvali obezbeđenje - priča Marijina sestra Dijana.

Marijina majka Persida kaže da je Saša bio strah i trepet za porodicu i da su svi morali da ćute kada uđe u kuću.

- Isterao je Mariju iz kuće na minus 20, to je bilo 11. januara. Maltretirao ju je psihički, nije smela da govori ili da se dopisuje sa sestrom. Vršio je torturu nad ženom i decom, više puta sam ih zaticala zaključane u kući, kucam na vrata, a ona mi kaže: „On, kada pođe na posao, zaključa nam vrata da ne izađemo“. Posle presude kazala nam je da će podneti žalbu na sudsku presudu, ništa nije ukazivalo da će dići ruku na sebe - kazala je majka Persida.

Suprug Saša je posle sahrane u selu Tekija, krišom sa prijateljem, otišao na Marijin grob i odneo venac sa napisom na kome su i imena dece.

Svekrva Milica posebno ističe da se nikada nije posvađala sa Marijom i da je ona jako dobra osoba, te da ona ne bi dozvolila da neko digne ruku na nju.

Ona je navela da je Marijin otac bio u gradu kada se Marija bacila sa zgrade, da se svađao sa njom, te da ju je pratio.

Čekao sam da mi se vrati

Bivši suprug Marije Paunović, Saša Paunović, kaže da se dešavalo da se posvađaju, ali da joj je posle razvoda dao da viđa decu.

- Marija se odlučila na razvod, ne znam razlog. Događale su se bračne svađe, ali samo je odjednom rekla da ne može više ovako da živi. Centar za socijalni rad i sud su doneli odluku da meni pripadne starateljstvo nad decom. Nije istina da se nije viđala sa decom i da to nisam dozvoljavao, naprotiv. Za Uskrs je pitala da deca idu u Tekiju, ali deca nisu htela zbog njenog oca, rekao sam joj da dođe kod nas ili da decu izvede u grad - priča Saša Paunović. On kaže da joj je slao stotine poruka i da je čekao dan kada će mu se vratiti.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Sestra i majka Marije Paunović za samoubistvo krive njenog bivšeg supruga

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Apr.2017, 00:26

Marija Paunović izvršila samoubistvo skokom sa 7. sprata, nakon odluke suda da joj oduzme decu..Tragična smrt Marije Paunović (31) iz Paraćina, koja je pre tri dana izvršila samoubistvo skokom sa sedmog sprata nakon odluke suda da joj oduzme decu, još uvek potresa grad na Crnici...Njeni roditelji...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.