MSP: Odnosi Srbije i BiH dobri

Izvor: RTS, 15.Nov.2017, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MSP: Odnosi Srbije i BiH dobri

U Beogradu su održane konsultacije predstavnika spoljnih poslova Srbije i inostranih poslova BiH, na kojima je ocenjeno da su bilateralni odnosi dobri.
Tokom konsultacija obostrano je ocenjeno da postoji intenzivan politički dijalog na najvišem nivou i spremnost da se otvorena pitanja rešavaju u neposrednom dijalogu.

Tokom konsultacija razgovarano je o bilateralnim odnosima, regionalnoj saradnji, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << procesu evropskih integracija, aktivnostima u oblasti bezbednosno-odbrambene politike, kao i o saradnji dva ministarstva.
Kako je saopšteno iz MSP-a, konsultacije su održane juče i tom prilikom su izražena očekivanja da će u narednom periodu biti postignut pomak u procesu definisanja konačne granične linije.
Istovremeno, konstatovano je da Srbija i BiH uspešno sarađuju i na regionalnom, kao i na širem međunarodnom planu.
Saradnja dva ministarstva ocenjena je kao veoma dobra, o čemu svedoči i uspostavljena praksa redovnih šestomesečnih bilateralnih političkih konsultacija.
Delegaciju Ministarstva spoljnih poslova Srbije predvodio je državni sekretar Nemanja Stevanović, a delegaciju Ministarstva inostranih poslova BiH zamenik ministra Josip Brkić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Održane konsultacije Ministarstava spoljnih poslova Srbije i BiH, saradnja dobra

Izvor: Beta, 15.Nov.2017

Na političkim konsultacijama Ministarstava spoljnih poslova Srbije i BiH održanim juče u Beogradu razgovaralo se o regionalnoj saradnji, evropskim integracijama, aktivnostima u oblasti bezbednosno-odbrambene politike i o saradnji dva ministarstva.Saradnja dva ministarstva ocenjena je kao veoma dobra,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.