MSP Belorusije: Uzvratićemo na sankcije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2021, 15:12

MSP Belorusije: Uzvratićemo na sankcije

Belorusija je saopštila da će uzvratiti nakon što su SAD i njihovi saveznici uveli sankcije protiv desetina tamošnjih pojedinaca i pravnih subjekata i požalila se da se njena ekonomija suočava sa spoljnim pritiskom bez presedana.

Više puta smo naveli da će svi neprijateljski antibeloruski koraci biti praćeni odgovarajućim merama odgovora, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Belorusije i dodaje da nova runda sankcija nije izuzetak, preneo je Rojters. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

U saopštenju se i poziva Zapad na dijalog.

"Naša ekonomija je pod spoljnim pritiskom neviđenih razmera i dubine", rekao je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, prenela je beloruska državna agencija Belta. Agresivna retorika je i dalje prisutna, naglasio je on.

Lukašenko je rekao da je Belorusija uspela da održi ekonomski rast. Svetska banka očekuje rast od 1,2 odsto u 2021, prema oktobarskim projekcijama.

Beloruske vlasti treba da obezbede da inflacija padne na šest odsto u 2022, sa 10,5 odsto 1. novembra, rekao je Lukašenko.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.