MSI izbačen sa AMD liste partnera za premijeru Radeon RX 7700/7800 modela

Izvor: Piplmetar.rs, 01.Sep.2023, 03:30

MSI izbačen sa AMD liste partnera za premijeru Radeon RX 7700/7800 modela

Partneri tvorca Radeon RX 7700/7800 grafičkih karti biće ASUS, ASRock, Biostar, Gigabyte, Shaxun, Sapphire, Hankai, XFX i Yeston, što znači da je dosadašnji saborac, tajvanski MSI izbačen sa AMD liste saradnika.
Nije jasno zbog čega se ovo tačno desilo, s obzirom na to da je u maju ove godine kada je AMD lansirao Radeon RX 7600 tajvanski tehnološki gigant i dalje bio njegov partner. Ubrzo nakon toga, lansirao je svoju varijantu ove grafičke karte RX 7600 Ventus.
Ipak, sada je >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << MSI izbačen sa AMD liste partnera za lansiranje Navi 32 GPU-ova koji su zasnovani na RDNA3 arhitekturi. Međutim, to ipak i dalje nije dovoljno da se utvrdi da li će kompanija sa Tajvana u budućnosti lansirati svoje verzije ovih grafičkih karti. Možda jednostavno kasni za njihovu premijeru 6. septembra, što ne znači nužno da su AMD i MSI prekinuli saradnju, primećuje VideoCardz.

AMD
Kada pogledamo u prošlost, drugi AMD partneri lansirali su uzastopno svoje Radeon RX 7900 serije već krajem prošle godine, dok je MSI to učinio tek u februaru ove godine.
Radeon RX 7700 XT u cenovnom je rangu ispod 500 dolara, a tim tržištem trenutno dominira Nvidia GeForce RTX 4060 serija. Model Radeon RX 7800 XT s druge strane, trebalo bi da se takmiči sa GeForce RTX 4070 u segementu koji je ispod 600 dolara. Nove grafike zasnovane su na TSMC N5 + N6 proizvodnom procesu, a specifikacije je objavio AMD na svom sajtu.
Opširnije
Izvor: Benchmark.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.