MRVA SPREMAO LIKVIDACIJE 5 CRNOGORACA Novljanin koji robija u Srbiji organizator opasne kriminalne grupe

Izvor: Press, 24.Jul.2020, 12:16

MRVA SPREMAO LIKVIDACIJE 5 CRNOGORACA Novljanin koji robija u Srbiji organizator opasne kriminalne grupe

Kriminalna organizacija, na čijem je čelu Novljanin Zoran Mrva Mrvaljević, tereti se da je za cilj imala prodaju narkotika i vršenje ubistava! Kako piše crnogorski "Dan" na spisku za odstrel ove kriminalne grupe bilo je pet osoba iz Herceg Novog!
Foto:blic
Prema saznanjima ovog lista, nadležni iz hercegnovske policije ranije su pozvali osobe kojima je život bio ugrožen i upozorili ih da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << spremaju njihove likvidacije.
Mrvaljević je uhapšen 17. jula 2020. godine u Srbiji, samo nekoliko dana nakon što je izašao iz zatvora.

Mrvaljević je uhapšen u julu prošle godine u Srbiji zbog sumnje da je izvršio krivična dela trgovina uticajem i falsifikovanje isprava.
Policija je tada uhapsila i J. P. (40), policijsku službenicu Policijske uprave Novi Sad. Ona je osumnjičena da je Mrvaljeviću dala podatke Branka Perišića iz Novog Sada, za kojeg je utvrdila da nema biometrijska dokumenta.

Nakon toga Mrvaljević je nabavio falsifikovani izvod iz matične knjige rođenih, kao i državljanstvo, a onda je policijska službenica njemu izdala lažnu ličnu kartu na ime Branko Perišić.
Mrva, koji slovi za bezbednosno interesantnu ličnost, saslušavan je i nakon eksplozije u kojoj je teško povređen Duško Roganović. On je tada saslušan zajedno sa još nekoliko osoba bliskih „škaljarskom klanu”, a policija tada nije isključila mogućnost da su napad na Roganovića organizovali upravo članovi te grupe.
Crna Gora traži izručenje Ministarstvo pravde Crne Gore priprema potrebnu dokumentaciju koja se odnosi na izručenje Zorana Mrvaljevića Crnoj Gori, prenosi "Dan".

Kako su Danu kazali iz te institucije, kad dokumentacija bude spremna, biće poslata nadležnima Srbije koji su obavestili Ministarstvo pravde Crne Gore da je Mrvaljeviću nakon hapšenja određen ekstradicioni pritvor.
- Sledi komunikacija nadležnih organa Crne Gore i Srbije radi izručenja ovog lica našoj državi - rečeno je nedavno iz Uprave policije.
Ne zna se ko mu je glavni saradnik “Zoran Mrvaljević je kriminalnu organizaciju oformio sa zasad neidentifikovanom osobom radi vršenja neodređenog broja krivičnih dela ubistvo i prodaja narkotika. Istraga u dosadašnjem toku postupka iz objektivnih razloga nije mogla biti završena. Ovo zbog toga što se radi o složenoj i obimnoj istrazi, u čijem daljem toku je potrebno saslušati više svjedoka i prikupiti dodatne materijalne dokaze”, navodi se u dokumentu Specijalnog tužilaštva.

Specijalno tužilaštvo je 30. marta naredilo istragu protiv Mrvaljevića, Vujića, Kankaraša i Vica. Mrvaljević se tereti i za ubistvo putem podstrekavanja. Kankarašu je ukinut pritvor nakon razgovora sa tužilaštvom.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.