MRAČNO PREDVIĐANJE ZA HRVATSKU Imunolog zavapio: Najgore je još uvek pred nama!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2020, 23:30

MRAČNO PREDVIĐANJE ZA HRVATSKU Imunolog zavapio: "Najgore je još uvek pred nama"!

Hrvatski virusni imunolog upozorava da brojevi preminulih od korone u najboljem slučaju mogu stagnirati

- Ovih 50 mrtvih dnevno je rezultat onih koji su se inficirali pre tri ili četiri nedelje, a tada je bilo 1000, 2000 potvrđenih novih slučajeva. To znači da će se svi ti brojevi dizati i da je ono najgore još uvek pred nama - rekao je dr. sc. Luka Čičin-Šain, hrvatski virusni imunolog Centra za infektološka istraživanja Helmholc.

Komentarisao je i mere >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Hrvatskoj. Kaže da bi trebalo da budu još strože ako Hrvatska želi da se brojke zaraženih spuste.

- Strože mere koje su sad stupile na snagu su na nivou laganog lokdauna koji je sad u Nemačkoj. U idealnom slučaju bi mogle dovesti do toga da brojke stagniraju, ali ne vidim kako bi brojke na osnovu ovih mera počele padati. - rekao je naučnik.

- Na (hrvatskoj) vladi je da odluči da li će ostati na ovim merama ili će krenuti s još nekim strožim merama da bi se broj stvarno početi spuštati - komentisao je Čičin-Šain.

- Ja verujem da ćemo početi s vakcinisanjem sredinom decembra, početkom januara - kazao je.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.