MRAČNI HAOS U RUSIJI: Dve eksplozije odnele sedam života u Ekatarinburgu i Mahačkali!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Avg.2023, 23:26

MRAČNI HAOS U RUSIJI: Dve eksplozije odnele sedam života u Ekatarinburgu i Mahačkali!

U odvojenoj eksploziji u autoservisu u gradu Mahačkala u Dagestanu poginulo je petoro ljudi, a 10 osoba je povređeno.

  Ukupno sedmoro ljudi je izgubilo živote u dve odvojene eksplozije u Hanti-Mansijskom autonomnom okrugu u centralnoj Rusiji i u gradu Mahačkali, administrativnom centru Republike Dagestan.

- U eksploziji na naftnom polju Talinskoe u Hanti-Mansijskom autonomnom okrugu, sedam osoba je povređeno, dvoje je preminulo. Žrtve su prevezene u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Okružnu bolnicu Njagan. Svi nastradali su u teškom stanju - saopštile su lokalne vlasti Hanti-Mansijskog autonomnog okruga.

Prema prvim informacijama, u odvojenoj eksploziji u autoservisu u gradu Mahačkala u Dagestanu poginulo je petoro ljudi, a 10 osoba je povređeno.

Prvi čovek Dagestana Sergej Melikov objavio je na svom Telegram kanalu da su  na mesto nesreće izašli pripadnici spasilačkih službi, lekari i dovezena je specijalna oprema.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Dagestana saopštilo je da su dve od osam cisterni eksplodirale u autoservisu i upozorilo da postoji veliki rizik od ponovljenih požara i novih eksplozija.

U gradske zdravstvene ustanove uvedene su mere pojačanog rada zbog prihvata povređenih, a u spasavanje povređenih uključeno je sedam vozila hitne pomoći.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.