MRAČNA TAJNA AKADEMIKA! LAŽNI MORALISTA: Dušan Teodorović dobio otkaz na fakultetu, pa ga nezakonito vratili!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2019, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MRAČNA TAJNA AKADEMIKA! LAŽNI MORALISTA: Dušan Teodorović dobio otkaz na fakultetu, pa ga nezakonito vratili!

Izašlo na videlo!

Profesor Saobraćajnog fakulteta Dušan Teodorović 1999. je otpušten jer danima nije dolazio na posao, ali je posle tri godine iznenada vraćen na radno mesto, i to mimo konkursa, a sve zahvaljujući Srbijanki Turajlić, otkriva student Aleksandar Jakšić.

Akademik Dušan Teodorović svojevremeno je dobio otkaz na Saobraćajnom fakultetu, jer je pet dana zaredom boravio u Americi, a da odsustvo nije prijavio nadređenima. On je posle tri godine >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << naknadno vraćen na posao, i to mimo konkursa, otkriva student Aleksandar Jakšić!

Prema Jakšićevim rečima, Teodorović je s fakulteta izbačen 1999. godine.

- On je 31. maja 1999. dobio rešenje o prestanku radnog odnosa zbog izostajanja sa posla. Uvidom u evidenciju zaposlenih, akademik je izostao s posla više od pet dana uzastopno i dekan mu je dao otkaz. Akademik 2003. godine šalje zahtev za zasnivanje novog radnog odnosa, navodeći da je otpušten nezavisno od njegove volje - ističe Jakšić.

Dodaje da je nakon toga dekan poslao dopis tadašnjem ministru prosvete Gaši Kneževiću u kome je naveo da je Teodorović 27. aprila 1999. svojevoljno napustio fakultet i sa porodicom otputovao u SAD, a da prethodno nije podneo zahtev za odsustvo po bilo kom osnovu, niti obavestio dekana o svojim namerama, iako je 26. aprila viđen u službi fakulteta.

- Dekan je tražio od ministra mišljenje da li je u obavezi da vrati Teodorovića na posao. Pomoćnik ministra Srbijanka Turajlić šalje dopis u kome piše da ukoliko je akademik zahtev za zasnivanje radnog odnosa podneo u zakonom propisanom roku, fakultet je u obavezi da pristupi u skladu s vladavinom zakona i zasnuje njegov radni odnos. On se vraća na fakultet po sili zakona, bez ikakvog konkursa - naveo je Jakšić.

Politički analitičar Zoran Spasić kaže da je i ova odluka manir režima DOS, koji se krio iza lažne demokratije, kršeći pravila u svim segmentima društva, a naročito na Univerzitetu.

- Vršili su partijsko zapošljavanje i ukidali kaznene mere, vraćali ljude u društveno-politički sistem. Teodorović je više puta pokazao da nema akademsku ni elementarnu kulturu prema svojim sagovornicima na javnoj sceni, čime nanosi štetu državi i Univerzitetu. To je čovek koji najmanje ima prava da govori o akademskoj čestitosti, znanju i moralu, zbog svoje prošlosti i antidemokratskih izjava - podvlači Spasić.

Teodorović juče nije želeo da govori o ovoj temi.

Jakšić je reagovao i na tvrdnje profesorke Danice Popović, koja je kazala da se on hvali da je rođak direktora BIA Bratislava Gašića:

- Što bi rekao Donald Tramp: "Fake news" (lažna vest). Vođena svojim rijaliti uzorima, Danica Popović pokušava sebe da predstavi žrtvom kojom se bave bezbednosne službe države. Ne samo da gospodin Gašić i ja nismo rođaci već njega, niti bilo kog člana njegove uže i šire porodice nikada nisam upoznao, niti sam ikada bio u istoj prostoriji u kojoj se on nalazio.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.