MRAČNA PROŠLOST UBICE IZ SISKA! Te 1991. godine učinjeno je nezapamćeno ZVERSTVO prema srpskom civilu! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2023, 18:22

MRAČNA PROŠLOST UBICE IZ SISKA! Te 1991. godine učinjeno je nezapamćeno ZVERSTVO prema srpskom civilu! (VIDEO)

Evo ko je bio ubica Nedžad Fetić

Ubica iz Siska Nedžad Fetić (58), koji je među stanovnicima bio poznatiji kao Bracan, danas će opet biti ispitan pred državnim tužilaštvom i priveden istražnom sudiji. Tužilaštvo traži da mu se odredi istražni zatvor zbog mogućnosti ponavljanja krivičnog dela.

Fetić je u subotu uveče ubio 45-godišnju ženu, teško ranio još četiri osobe i zapalio tri kuće i dva automobila.

Glavni direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << policije Nikola Milina rekao je juče kako je još uvek teško govoriti o motivu 58-godišnjaka koji je iz vatrenog oružja u Sisku jednu osobu ubio, dok je četiri teško, a četiri lakše ranio.

- Još je teško govoriti o motivu počinitelja i tome šta ga je nagnalo da počini ova teška krivična dela jer iz svega što za sada znamo nikakvi indikatori nisu bili koji bi ukazivali da bi se ovako nešto moglo dogoditi - rekao je Milina u Dnevniku HTV-a.

Izvestio je kako se sada sprovodi istraga.

- Uviđaj se tek završio, sprovode se dokazne radnje, sprovešće se i potrebna veštačenja, ali prikupljaju se izjave kako od samih žrtava tako i od svih drugih od kojih možemo dobiti korisna saznanja - pojasnio je.

Osvrnuo se i na bombu koja se spominje prilikom hapšenja na snimcima na društvenim mrežama rekavši, između ostalog, kako je "osoba koristila i dugo vatreno oružje i poluautomatsko oružje, s tim da je posedovala i ručnu bombu".

Policija je juče na pres konferenciji objavila i da je Fetić pre 20-ak godina bio prekršajno kažnjen zbog posedovanja pištolja. Pištolj mu je oduzet.

Fetić je, sudeći prema sudskim spisima, bio ključni svedok tužilaštva u slučaju ubistva srpskog civila Radeta Španovića 6. septembra 1991. godine. Prema presudi, Španovića su hrvatski vojnici odvezli iz kuće u Capragu i izrešetali ga sa 25 metaka. Za ovaj su zločin, kako stoji u presudi Županijskog suda u Zagrebu, na višegodišnje zatvorske kazne osuđeni su Mirko Šašo i Haso Mahmutagić.

Kako stoji u presudi, Fetić je u slučaju svedočio da je poznavao žrtvu od detinjstva. Svedočio je da je Španovića uočio na dan kad je ubijen u mestu Komarevo i da je bio u društvu muške osobe koja ga je oslovila s "Ivo".

- Osoba koja je s njim bila društvu, ga je oslovila imenom Ivo, i komentarisala da tako nije u Zagrebu, što mu je bilo čudno, jer je znao da se radi o osobi Radetu Španoviću koji nije iz Zagreba. Još čudnije mu je bilo što je Rade Španović išao u smeru njihovih položaja, dizao se na prste, da osmotri taj položaj i gleda uokolo. Vratio se u garažu, gde je bio smešten njihov vod, i pred optuženim Mirkom Šašom i još nekim pripadnicima voda ispričao što je video. Nakon toga su optuženi Mirko Šašo i još neki pripadnici njegovog voda izveli Radeta Španovića iz kuće u kojoj je bio i krenuli s njim prema komandi da ga oni preuzmu - stoji u presudi.

Fetić je tvrdio da je mislio da će Španović biti predat u komandu. Seo je u auto sa Šašom, Mahmutagićem i Štefom Goričkim (drugim svedokom u slučaju). Potom su, kako je ispričao, Šašo i Mahmutagić zaustavili automobil kod groblja, odveli Španovića, nakon čega su Gorički i Fetić čuli rafale.

- Svedoci Nedžad Fetić i Štef Gorički iskazuju da su se po povratku u vozilo vratili prema Komarevu, s tim da svedok Gorički navodi da mu je Haso Mahmutagić rekao da vozi do groblja u Komarevo, a saglasno navode da je prilikom izlaska iz vozila Radeta Španovića, Haso Mahmutagić rekao "ajmo van, idemo u komandu". Nakon što su njih trojica, Haso Mahmutagić, optuženi Mirko Šašo i ubijeni Rade Španović, izašli iz vozila, Nedžad Fetić i Štef Gorički su ostali u autu i u jednom času su čuli rafal iz automatskog oružja, da bi se potom u automobil vratili Haso Mahmutagić i optuženi Mirko Šašo - stoji u presudi, piše Index.hr.

Mahmutagić je, pak, za zločin na sudu pokušao da okrivi Fetića i tvrdio je da je on bio organizator svega, no sud mu nije poverovao.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Advokat ubice iz Siska: Pucao je iz puške koju je dobio u ratu, delom u samoodbrani

Izvor: Piplmetar.rs, 04.Jul.2023, 00:31

Nedžad Fetić, 58-godišnji ubica iz Siska, određen je jednomjesečni istražni zatvor. .. Foto-ilustracija: Milena Đorđević, Profimedia. .. Nedžadu Fetiću, 58-godišnjem ubici iz Siska, određen je jednomjesečni istražni zatvor. Odluka o istražnom pritvoru potvrđena...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.