MOŽEMO IMATI I 5.000 ZARAŽENIH DNEVNO Zdravstveni sistem u Hrvatskoj probušen, curi na sve strane

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Okt.2020, 11:51

"MOŽEMO IMATI I 5.000 ZARAŽENIH DNEVNO" Zdravstveni sistem u Hrvatskoj "probušen", curi na sve strane

Epidemiolog profesor dr Branko Kolarić, član vladinog naučnog saveta, prognozira da bi u Hrvatskoj moglo da bude i do 5.000 novozaraženih dnevno, mada je, kaže, nezahvalno davati bilo kakve procene.

- Ovo što se sada beleži u Hrvatskoj je eksponencijalni rast i ono što jako zabrinjava je popunjenost kapaciteta bolnica i zdravstvenog sistema - rekao je Kolarić.

On je gostujući sinoć na RTL-u rekao da je epidemiološki sistem praćenja trenutno "malo probušen" >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i, kako je naveo, "curi na sve strane".

- Imamo jedno lokalno širenje epidemije i nije više pod kontrolom kao što je bilo. Dokle mogu ići brojke, zavisi. Ako bi se nastavilo ovim tempom, to može biti tri, četiri puta više nego što smo beležili so sada dnevno. To bi moglo biti i više od 5.000 zaraženih dnevno. Kada je ovako visok postotak zaraženih, onda treba povećati i kapacitet testiranja - kazao je Kolarić.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"MOŽE DA BUDE I 5.000 NOVOZARAŽENIH DNEVNO" Hrvatski epidemiolog upozorava: Sistem nam je PROBUŠEN

Izvor: Blic, 27.Okt.2020

Epidemiolog profesor dr Branko Kolarić, član vladinog naučnog saveta, prognozira da bi u Hrvatskoj moglo da bude i do 5.000 novozaraženih dnevno, mada je, kaže, nezahvalno davati bilo kakve procene.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.